Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εκβίαζε και απειλούσε ανήλικη μέσω Facebook

 
Όχι μόνο σεξουαλική παρενόχληση αλλά και απειλές είχε επιστρατεύσει ένας 24χρονος ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου εις βάρος ανήλικης ο οποίος επέλεξε το Facebook για να υλοποιήσει τις ορέξεις του.
Ο 24χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Καλαμάτα, την Τρίτη.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού, η οποία ανέφερε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου προσέγγισε την κόρη της μέσω ιδιωτικής διαδικτυακής συνομιλίας στο facebook, αλλά αυτή η συνομιλία εξελίχτηκε σε πραγματικά τραυματική εμπειρία για την ανήλικη.
Συγκεκριμένα, ο συνομιλητής της την απείλησε ότι θα δημοσιεύσει ψηφιακό υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει με φωτογραφίες που είχε υποκλέψει από το προφίλ του κοριτσιού, αν δεν του έκανε γνωστά τα στοιχεία της και το τηλέφωνό της.
 Η 14χρονη, φοβούμενη, έδωσε το τηλέφωνό της στον εκβιαστή και στο επόμενο χρονικό διάστημα δέχτηκε επανειλημμένα απειλητικά τηλεφωνήματα, στα οποία της ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν σεξουαλικά, ενώ την εξανάγκαζε να προβαίνει μαζί του σε συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έγινε ύστερα από άρση του απορρήτου, που εγκρίθηκε από τον εισαγγελέα, ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ως αποστολέας των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων ο 24χρονος ζαχαροπλάστης.

Ο 24χρονος συνελήφθη στην Καλαμάτα και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της απειλής και της κατ' εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω Διαδικτύου.

Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους απειλών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανήλικων παιδιών μέσω του Διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα τηλέφωνα 210-6476464 και 210-6476461 ή στέλνοντας e-mail στο 11012@ hellenicpolice.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails