Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Το “Κομψό Σύμπαν” - The elegant universe (Full movie - Greek subs)

Το Κομψό Σύμπαν - The elegant universe (Full movie - Greek subs)
















Στο παρακάτω βίντεο από μια παλαιότερη ομιλία του στο TED, ο διάσημος, Αμερικανός φυσικός Brian Greene εξηγεί τη Θεωρία των Υπερχορδών, την ιδέα πως απειροελάχιστες ίνες ενέργειας δονούνται σε 11 διαστάσεις δημιουργώντας όλα τα σωματίδια και τις δυνάμεις στο σύμπαν.

Ο Dr. Greene είναι από τους λαμπρότερους θεωρητικούς φυσικούς στο κόσμο, υπέρμαχος της Θεωρίας των Υπερχορδών, ο οποίος έχει αφιερώσει την έρευνα του στην ανάπτυξη και απόδειξη της θεωρίας αυτής.

Μαζί με άλλους λαμπρούς θεωρητικούς φυσικούς, οι οποίοι εργάζονται στην ίδια θεωρία, έχουν συμμετάσχει σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια αλλά και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ όπου επεξηγούν τις βάσεις της Θεωρίας των Υπερχορδών, των επιπρόσθετων διαστάσεων και του “κυκλικού” σύμπαντος.

Ο Dr. Greene έχει εκδόσει αρκετά βιβλία, εκ των οποίων τα δημοφιλέστερα είναι “Το κομψό σύμπαν” και “Η Υφή του Κόσμου: Χώρος, Χρόνος και η Υφή της Πραγματικότητας"


Όταν οι φυσικοί χρησιμοποιούν τη θεωρία χορδών για να απαντήσουν σε μερικά από τα πιο βαθυστόχαστα ερωτήματα όλων των εποχών, έρχονται στο προσκήνιο συγκλονιστικές κι επαναστατικές ιδέες.

Νέες διαστάσεις κρυμμένες στο χωρικό ιστό, μαύρες τρύπες, ρήξεις και οπές στο χωροχρονικό συνεχές, εναλλαγή γιγάντιων και μικροσκοπικών συμπάντων παρουσιάζονται εδώ με απλότητα και σαφήνεια και μας δέιχνουν πώς λειτουργεί το σύμπαν






























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails