Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Ο λαός δίνει την άρνηση

Την άρνησή του στην πρόταση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που «θα εφαρμόσει στην ουσία το πρόγραμμα του μνημονίου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχαν, διάρκειας περίπου μιας ώρας και δέκα λεπτών.

«Την άρνηση σε αυτό το σχέδιο δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο λαός με την ετυμηγορία του την Κυριακή», τόνισε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο που «έχει ήδη καταγγείλει ο λαός με την ψήφο του, δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση, ούτε οικουμενική ούτε ειδικού σκοπού».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς «είναι απολύτως συνεπείς στην προεκλογική τους υπογραφή στην εφαρμογή του μνημονίου» και ότι και οι δύο τους «είναι σα να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών».

Άσκησε δε κριτική «ιδιαίτερα» προς τον κ. Σαμαρά λέγοντας ότι γίνεται «κουραστικός» στην προσπάθειά του να «στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, «αναμασώντας τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε εναντίον του ο κ. Παπανδρέου όσο ακόμα δεν είχε διαβεί τον Ρουβίκωνα, όσο ακόμα δεν είχε στείλει κι αυτός επιστολή υποταγής στις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ».

Συνεχίζοντας, «υπενθύμισε» στον κ. Σαμαρά αναφορικά, όπως είπε, με την τοποθέτησή του περί αντιευρωπαϊκής αριστεράς, ότι «οι δικοί μας συνομιλητές και ομοϊδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, ενώ οι δικοί του ομοϊδεάτες είναι η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σαρκοζί».


«Ας αφήσει λοιπόν αυτή την ‘καραμέλα' περί δραχμής γιατί την έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι και έχει λιώσει», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «μετατόπιση» του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και «ευθυγράμμισή» του με την πρόταση του κ. Βενιζέλου, συμπλήρωσε ότι «ευθυγραμμίστηκε» με αυτήν και ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του «κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητά κάθε εφαρμογή του μνημονίου με αριστερό άλλοθι».
Εξέφρασε δε την ελπίδα ο κ. Κουβέλης θα μείνει σταθερός και δεν θα συμμετάσχει ούτε θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτά στα μάτια το λαό, δεν μιλά με δυο γλώσσες, σέβεται την «ξεκάθαρη» εντολή του και «δεν συμμετέχει σε παιχνίδια πίσω από την πλάτη του».

Ακόμη κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν «να παίζουν με τις λέξεις» και να τοποθετηθούν επί της ουσίας για το τι θα πράξει η προτεινόμενη αυτή κυβέρνηση σχετικά με συγκεκριμένα «μέτρα λιτότητας».

«Θα επιμείνει στην άρση της μετενέργειας και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, σε περικοπές μισθών και συντάξεων, στην εφαρμογή τον Ιούνιο των 77 μέτρων που εξήγγειλε ο κ. Παπαδήμος, στην απόφαση να ευθυγραμμιστούν τον Ιούλιο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα με τους μισθούς συγκρίσιμων -κατά τα λεγόμενά τους- χωρών όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ιδιωτικοποίηση του 33% της ΔΕΗ, σε χιλιάδες απολύσει στο δημόσιο τομέα, να ή όχι;», διερωτήθηκε.

«Ας μας δώσουν απαντήσεις κι ας αφήσουν τα παιχνίδια με τις λέξεις “απαγκίστρωση”, “χαλάρωση”, πριν η φτώχια, η ύφεση, τα χαράτσια, τα λουκέτα, οι απολύσεις καταστρέψουν τελειωτικά το λαό και τον τόπο» κατέληξε.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails