Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

"Η νεολαία του Συνασπισμού διαδήλωσε στο κέντρο των Σκοπίων για το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία "Μακεδονία"(!)

Φωτογραφία για Η νεολαία του Συνασπισμού διαδήλωσε στο κέντρο των Σκοπίων  για το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία Μακεδονία(!)
Το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού,

την επιστροφή πολιτικών προσφύγων απ'την Πγδμ,

την αναγνώριση "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα κλπ."

Καλή η... αντιμνημονικακή ρητορική ακόμα καλύτερη η προώθηση του κ.Τσίπρα περίπου ως νέου .."Ανδρέα Παπανδρέου του '81" αλλά για να έχουμε σφαιρική εικόνα και ολοκληρωμένη άποψη καλό θα ήταν να ακούσουμε κάποτε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα εθνικά θέματα Mη θεωρηθεί πως θέλουμε να πλήξουμε το Συνασπισμό ή πως παίζουμε κάποιου είδους παιχνίδι τώρα που η αριστερά είναι ένα βήμα πριν τη δημιουργία δικής της κυβέρνησης.Απλώς ως δυνητικοί ψηφοφόροι του κ.Τσίπρα απαιτούμε να γνωρίζουμε τις απόψεις που πρεσβεύει -και- σε όλα τα Εθνικά θέματα..

Άλλωστε οι επιπτώσεις απ΄τη στάση που θα κρατήσει η επόμενη κυβέρνηση στα Εθνικά θέματα ίσως να διαρκέσουν περισσότερο ...ακόμα και απ'την οικονομική κρίση.
Θυμηθείτε τι ακριβώς συνέβη στις 18/5/2008 στα Σκόπια:

Τελικώς τα μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού καθώς και αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταριστικών οργανώσεων από Ελλάδα και ΠΓΔΜ προχώρησαν χθες στην προαναγγελθείσα διαδήλωση-πορεία (greece-salonika.blogspot.com/2008/05/blog-post_16.html) στο κέντρο των Σκοπίων με σύνθημα «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ»..

Οι Έλληνες συμμετέχοντες υποστήριξαν, όπως ανέφεραν, το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία "Μακεδονία"(!),το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού,υποστήριξαν επίσης την επιστροφή πολιτικών προσφύγων απ'την Πγδμ,την αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα κλπ..

Η συνάντηση ξεκίνησε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας (φωτ1) της Φυρομ όπου συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις οι 2 πλευρές..

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους με σκοπό να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας που-παρεπιπτόντως..-ονομάζεται και αυτή"Μακεδονία"..

Τα σχέδια όμως των Ελλήνων διοργανωτών σκόνταψαν σε άλλα σχέδια που είχε η -γνωστή και απ΄την πρόσφατη εξαγορά του ΟΤΕ-γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom..

H Deutshe Telekom είχε προγραμματίσει ("πολύ καιρό πριν"..) τη διοργάνωση υπαίθριας ανοιχτής συναυλίας στον ίδιο χώρο (πλατεία Μακεδονία) όπου σκόπευε να καταλήξει και η πορεία των Ελλήνων και Σκοπιανών αριστεριστών..!

Ο χώρος,ο οποίος είχε κατακληστεί από δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανούς είναι κατάλληλος για διαφόρων ειδών εκδηλώσεις αλλά καί για πολύ καλή προβολή απ΄τα ΜΜΕ καθώς πρόκειται για το "σήμα κατατεθέν" της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ..

Η Σκοπιανή αστυνομία χάλασε τα σχέδια των "Ελλήνων αριστεριστών" (όπως αυτοπροσδιορίζονται) καθώς δεν τους επέτρεψε να κατευθυνθούν στον ίδιο χώρο,όπως ζητήθηκε,αλλά τους οδήγησε σε κοντινό πάρκο (φωτ2) όπου και ολοκληρώθηκε η όλη διαμαρτυρία χωρίς οι διοργανωτές της να επετύχουν την προβολή που επεδίωκαν..
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails