Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η απόλυτη γερμανική υποκρισία: Ζητούν από την Ελλάδα να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες

Μερικά ζητήματα έχουν και τα όριά τους. Μια από τις βασικές προμηθεύτριες χώρες αμυντικών εξοπλισμών στην Ελλάδα, η Γερμανία, μας ζητά τώρα (!) να μειώσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες.
Κριτική στην Ελλάδα για τη συνέχιση των προγραμμάτων αμυντικού εξοπλισμού εν μέσω κρίσης, ασκεί ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "Die Zeit" ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Ντε Μεζιέρ τονίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης διαθέτει χρήματα για έναν στρατό με 1.400 τεθωρακισμένα και, όπως λέει, έχει παραγγείλει, εν μέσω των δημοσιονομικών δυσκολιών, εξήντα νέα μαχητικά αεροσκάφη από τη...
Γαλλία. «Όταν μια χώρα διατηρεί δυσανάλογο εξοπλισμό, πρέπει να κάνει μειώσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη» εκτιμά.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας διαφώνησε ακόμη με τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι το νόημα της "Έξυπνης Άμυνας" (Smart Defence), δηλαδή η ένωση δυνάμεων και η κατανομή στρατιωτικών δυνατοτήτων, εξοικονομεί χρήματα στα κράτη-μέλη. «Υπάρχει, πιθανόν, μια παρεξήγηση. Το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ηγετική δύναμη στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, το γνωρίζει ο καθένας» σημειώνει και προσθέτει ότι η "Έξυπνη Άμυνα" δεν έχει ως στόχο να περιορίσει τις στρατιωτικές δαπάνες μιας χώρας, με κόστος για άλλους. «Όποιος πιστεύει ότι άλλα κράτη είναι διατεθειμένα να αναλάβουν για κάποιον δωρεάν, επιπλέον στρατιωτικές δυνατότητες, τις οποίες ο ίδιος μόλις κατάργησε για λόγους οικονομίας, ζει στον παράδεισο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ντε Μεζιέρ.
Πηγή: ΑΠΕ
(από epikaira)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails