Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ γράφει το "Ευαγγέλιο του Βαρνάβα"

jesus
Ένα Ευαγγέλιο που μπορεί να φέρει την "ανατροπή" του κόσμου. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται μετά βεβαιότητος οι Ιρανοί. Ένα δερματόδετο βιβλίο από τον 5ο αιώνα μ.Χ. που θεωρείται ότι είναι το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα θα φέρει το...
τέλος του Χριστιανισμού και θα γκρεμίσει την παγκόσμια πολιτική σκηνή.
Το βιβλίο, που ανακαλύφθηκε πριν από 12 χρόνια στην Τουρκία, είναι γραμμένο σε μια διάλεκτο της Αραμαϊκής και υποτίθεται ότι είναι το επανομαζόμενο «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα», ενός μαθητή του Ιησού.
Στις σελίδες από δέρμα ζώου, σύμφωνα με τους Ιρανούς που υποτίθεται ότι το «αποκρυπτογράφησαν», ο συγγραφέας του αμφιλεγόμενου «Ευαγγέλιου» υποστηρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ αλλά και ότι ο ίδιος προέβλεψε τον ερχομό του  Προφήτη Μωάμεθ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα τα ιρανικά ΜΜΕ πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζουν ότι στο κείμενο γίνεται αναφορά και σε έναν ισλαμικό Σωτήρα. Φυσικά, άλλοι ερευνητές έχουν απορρίψει ως γελοίους τους ισχυρισμούς του «Ευαγγελίου του Βαρνάβα» και μιλούν για αντιχριστιανική προπαγάνδα.
Πάντως τα ισλαμικά ΜΜΕ μιλούν για ένα κείμενο που είναι του 5ου ή του 6ου αιώνα και προβλέπει τον Μωάμεθ και τον Ισλαμισμό.
(από theinsider)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails