Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με πηγές της Ισραηλινής εφημερίδας DEBKA οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία εδώ και μερικές μέρες επιχειρούν κατά των καθεστωτικών με γερμανικά πολυβόλα HK MG4. Κανείς δεν γνωρίζει πως τα γερμανικά όπλα έφτασαν στα χέρια τους, όπως επίσης που βρήκαν τα πυρομαχικά.

Το AL ARABIYA δημοσιεύει και εκείνο σήμερα ότι το Ιράν έχει στείλει στρατό στη Συρία προς υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ.

Η Ισραηλινή HAARETZ δημοσίευσε σε συνδρομητικό άρθρο/ανάλυση ότι παρατηρείται υπό μία έννοια διαφωνία - κενό - μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ όσον αφορά την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν. Ερχόμαστε ξανά στο σημείο ότι ΗΠΑ και Ισραήλ συμφωνούν για τις επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, αλλά διαφωνούν στο χρονικό σημείο έναρξής τους.
Το Ισραήλ μέσω του Πρωθυπουργού του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, καταδίκασε ως αποτρόπαια πράξη την σφαγή στη Χούλα της Συρίας, κατηγόρησε τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ ότι διαπράττει βιαιότητες εις βάρος αθώων πολιτών, ενώ επισήμαναν ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ με την υποστήριξή τους στο καθεστώς Άσαντ, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των βιαιοτήτων στην Συρία και πρέπει η διεθνή κοινότητα να δράσει από κοινού εναντίον τους.

Νέα δεδομένα στον κυβερνοπόλεμο φέρνει η νέα ανακάλυψη λογισμικού με το όνομα «flame». Σύμφωνα με τους ειδικούς το «flame» είναι μέχρι και είκοσι φορές αποτελεσματικότερο από το γνωστό «stuxnet», ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί στην τρέχουσα διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails