Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Παλεύει να κρατηθεί στη ζωή

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι γονείς ενός 8χρονου αγοριού που το πρωί της περασμένης Πέμπτης έπεσε από ύψος 4 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι αλλά και στον πνεύμονα.

Ο μικρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου έπειτα από μια σειρά εξετάσεων ο νευροχειρούργος έκρινε απαραίτητη την διακομιδή του στην Εντατική Μονάδα Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», ο 8χρονος έπαιζε με τους φίλους του αλλά και με τον μικρό του αδελφό την Πέμπτη το απόγευμα στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Κύπρου, στο Βόλο. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο μικρός σκαρφάλωσε σε ένα ύψωμα 4 περίπου μέτρων από το οποίο όμως έπεσε χτυπώντας σοβαρά στο κεφάλι του και στο σώμα του.
Το τραγικό της υπόθεσης ήταν πως δεν υπήρχε στο Νοσοκομείο νευροχειρουργός, μιας και πολλές ημέρες του μήνα μένουν ακάλυπτες, χωρίς εφημερίες, γεγονός που το έχουν θίξει οι γιατροί σημειώνοντας πως «μία φορά θα γίνει το κακό και θα θρηνούμε θύματα.»

Σύμφωνα τις ίδιες πηγές, οι γιατροί κάλεσαν ένα από τους δύο νευροχειρουργούς, ο οποίος προσφέρθηκε να βρεθεί στο Νοσοκομείο, παρ' όλο που δεν εφημέρευε, να εξετάσει το παιδί αλλά και να κανονίσει τη διαδικασία για τη διακομιδή του.

«Κάθε λεπτό σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι κρίσιμο. Πώς θα πήγαινε ένα παιδί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εάν ο αρμόδιος γιατρός δε σταθεροποιούσε την κατάσταση και επίσης δεν ενημέρωνε επακριβώς τους γιατρούς της ΜΕΘ του άλλου Νοσοκομείου για τα τραύματα του μικρού;», σημειώνουν ιατρικοί κύκλοι έχοντας γνώση του περιστατικού.

Τελικά η κατάσταση του παιδιού χάρη στη φιλοτιμία του νευροχειρουργού και στις προσπάθειες των χειρουργών σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου παραμένει για νοσηλεία, σε κρίσιμη όμως κατάσταση.

Οι γιατροί με αφορμή και το περιστατικό αυτό της Πέμπτης εκφράζουν για μία ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκειά τους για την περικοπή των εφημεριών, σημειώνοντας πως οι εφημερίες σώζουν ζωές και πως η επισφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή του σχολείου στο οποίο φοιτά ο 8χρονος. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ευελπιστεί σύντομα η κατάσταση του μικρού μαθητή να βελτιωθεί.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails