Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Με προληπτικό χτύπημα της αντιπυραυλικής ασπίδας απειλεί η Μόσχα

Η Ρωσία διατηρεί δικαίωμα για προληπτικό χτύπημα στο ευρωπαϊκό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αρνούνται το διάλογο, διαμήνυσε την Πέμπτη ο ρώσος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νικολάι Μακάροφ.
Η Ουάσιγκτον απάντησε ότι δεν αποκλείει να δώσει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για το σύστημα δεν συνιστά απειλή για τη Ρωσία....


«Η Ρωσία κάνει λόγο διαρκώς για εγγυήσεις ότι το αντιπυραυλικό σύστημα δεν θα τη στοχεύει, αλλά νομίζουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε. Θα παράσχουμε εγγυήσεις μετά την έναρξη της συνεργασίας μας» δήλωσε η Έλεν Τάουσερ ειδική απεσταλμένος των ΗΠΑ για την στρατηγική σταθερότητα και την αντιπυραυλική άμυνα, κατά το τέλος της πρώτης ημέρας των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου της Μόσχας με θέμα «την αντιπυραυλική άμυνα στη διαμόρφωση μιας νέας διάστασης ασφαλείας»

Η Μόσχα απειλεί να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς Ισκαντέρ στο Καλίνινγκραντ, στα σύνορα με την ΕΕ, αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναπτύσσουν την αντιπυραυλική ασπίδα τους στην Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails