Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Συρία: Έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ για τερματισμό της βίας

Τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό, κατά τις σκοτώθηκαν 55 άνθρωποι, καταδίκασε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος κάλεσε όλες τις πλευρές να τερματίσουν την ένοπλη βία και να απέχουν από «βομβιστικές και τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς διακρίσεις».
«Ο Μπαν Κι Μουν έκανε επείγουσα έκκληση προς όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους να τερματίσουν την ένοπλη βία σε όλες της τις μορφές, να προστατεύσουν τους αμάχους και να απέχουν από επιθέσεις χωρίς διακρίσεις» ανέφερε ο Μάρτιν Νεσίρκι, ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ.
Οι βομβιστικές επιθέσεις, με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 55 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 370.
Από την πλευρά του το υπ.Εξωτερικών της Συρίας σε σχετική του ανακοίνωση αφού αναφέρει ότι η διπλή βομβιστική επίθεση αποτελεί απόδειξη ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τρομοκρατία, την οποία στηρίζουν ξένα κράτη, ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει μέτρα κατά των κρατών ή οργανώσεων που υποστηρίζουν τη βία.

Πηγή: Α.Π.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails