Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Επιστροφή στη δραχμή, αλλά εντός της ΕΕ προτείνουν οικονομολόγοι

Επιστροφή στη δραχμή, αλλά εντός της ΕΕ  προτείνουν οικονομολόγοι



«Η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει εκτός ευρωζώνης, αλλά να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αυτή θεωρεί ως μακροπρόθεσμα καλύτερη λύση για τη χώρα μας ο Κένεθ Ρογκόφ, καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο ΔΝΤ.

«Αυτό θα επέτρεπε στην οικονομία της Ελλάδας να υιοθετήσει ξανά τη δραχμή ως το επίσημο νόμισμα της και, αφού υποτιμηθεί η αξία της έναντι του ευρώ, να κάνει ξανά ελκυστικό τον τουρισμό της στους ξένους ταξιδιώτες», είπε ο Ρογκόφ. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως μια πιθανή επιστροφή στο προ 12ετίας νόμισμα θα σήμαινε πως «ο ήλιος θα μπορούσε να λάμψει ξανά στη χώρα, εφόσον δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να επιβιώσει η Ελλάδα μακροχρόνια εντός του ευρώ».

«Τα χρήματα που δαπανώνται για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη θα ήταν καλύτερο να δαπανηθούν για να δρομολογηθεί η έξοδός της απ' αυτή», υποστηρίζει μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο επικεφαλής της γερμανικής δεξαμενής σκέψης IFO Χανς-Βέρνερ Σιμ, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μια πρόβλεψη: «αμέσως μετά, η δραχμή θα υποτιμηθεί και η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί πολύ γρήγορα, μετά από μια σύντομη καταιγίδα».
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails