Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πρόταση-έκπληξη από Βενιζέλο

Την ώρα που η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας των φιλο-ευρωπαϊκών δυνάμεων, μετά την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου θεωρείται αναγκαία και περίπου δεδομένη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα, από το Επιμελητήριο της Κορίνθου όπου μίλησε, μια πρόταση-έκπληξη για το μέλλον. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας κυβέρνησης της «υπεύθυνης Κεντροαριστεράς», όπως την...
χαρακτήρισε, επισημαίνοντας με νόημα ότι τη συγκεκριμένη παράταξη την εκφράζει πρωτίστως το Κίνημα του οποίου ηγείται σήμερα, διαδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες του 17%, 20% ή του 51%, αλλά έχει ανάγκη από μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, που θα αναλάβει το βάρος να διαπραγματευτεί με αξιόπιστο τρόπο την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, χωρίς ωστόσο να τίθεται σε κίνδυνο η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Στις 18 Ιουνίου, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν θα γίνει τσόντα του ενός ή του άλλου, καθώς δεν ενδιαφερόμαστε για υπουργικές καρέκλες. Δεν θα υπάρχουν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί γνωστά στελέχη του Κινήματος», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου.
(από statesmen)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails