Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση «συμμαχική»!

Του Θανάση Νικολαΐδη
Φοβού την δεξιά για τα «έργα» και την ιστορία της, φοβού και την (λεγομένη) αριστερά. Για το παρελθόν της (τα’ παν «λάθη» και…καθάρισαν) και για τα μελλούμενα. Κι αν τα αριστερά κόμματα «έβαλαν μυαλό» και θα’ χουμε κυβέρνηση σε λίγες μέρες, κανένα δεν άλλαξε την «πονηράν του φύσιν» για να περιμένουμε ηρεμία και βελτιώσεις. Περιμένουμε «μακελειό». Σε ώρες που δεν πρέπει, σε σκηνικό που δεν το...
σηκώνει. Το’ παμε απ’ την πρώτη ώρα και στις δύσκολες ώρες που περνάμε πως όφειλαν να τα βρουν και να κυβερνήσουν «συμμαχικά». Για να ‘χουμε ύφεση πολιτική δίπλα στην οικονομική, χωρίς αντιδράσεις…πεζοδρομιακές.
ΣΗΜΕΡΑ, όλα δείχνουν πως θα’ χουμε κυβέρνηση, αλλά δεν θα’ χουμε ηρεμία. Κατά τα «ήθη και τις παραδόσεις» μας, δεν αντέχει την ήττα του ο ηττημένος. Καραδοκεί και θα εκδικηθεί. Με τον τρόπο του, κατά το μέτρο της συντριβής του. Την κατάλληλη ώρα, και μόνο για το ΚΚΕ δεν υπάρχει ώρα, γιατί όλες είναι κατάλληλες για «αγώνα». Για αντίδραση και «ηρωισμούς» που δεν τα επιχειρείς όταν κυβερνάς. Γι αυτό και «το Κόμμα του λαού» δεν πολυσκοτίζεται για να κυβερνήσει, κι ούτε δείχνει να χολοσκάει για τα κολλημένα (μονοψήφια) ποσοστά του.
ΛΕΣ να παλέψουν με τον καπιταλισμό ηρωικοί ΠΑΜΕίτες, στα μαρμαρένια αλώνια; Λες να σκύψουν με καρδιοχτύπι πάνω στην Ελλάδα που πεθαίνει; Ρητορικά τα ερωτήματα και ξέρουμε τι θα κάνει και πώς θα συνεχίσει το «ηρωικό» ΚΚΕ. Θα ακροβολιστούν τα παλικάρια (και οι νιες του) όπου σηκώνει μπλόκο και σαμποτάζ. Μη πατήσει πόδι «βαρβάρου» και πάρει απάνω του ο τουρισμός, μην παραβιάσει τουριστικό καράβι τα χωρικά μας ύδατα κι αφήσει τα ευρώ του ο Ευρωπαίος και τα…βρωμοδολάριά του ο Αμερικάνος.
ΚΑΙ, βέβαια, η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο η φανερή. Σου την έχει στημένη ο αντίπαλος με τη δολιοφθορική του πρόθεση, που θα πάρει όποιες μορφές μπορείς να φανταστείς. Απ’ την πορεία και την αναμέτρηση με κουκουλοφόρους, μέχρι τα εμπόδια απ’ την παγκοσμίως άγνωστη πρωτοτυπία του «δεν πληρώνω».
ΓΙ αυτό τους θέλουμε όλους μαζί και με τις ευθύνες του έκαστον. Σ’ αυτήν τη φάση, με αυτά τα προβλήματα και με τους ευρωπαίους να μας βλέπουν μια γροθιά. Αυτοί (οι ψηφοθήρες μας πολιτικοί) καταγράφουν τις προτιμήσεις μας μετρώντας ψηφαλάκια κι εμείς τη συμπεριφορά τους, στην καίρια αυτή στιγμή. Μη γίνει (εκλογικός) Μάης ο Ιούνης και η «δευτέρα πλάνη είναι χείρων της πρώτης», κακό του κεφαλιού τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails