Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Το ευρώ επινοήθηκε για να δημιουργηθεί οικονομική κρίση στην Ευρώπη

Πλέον μπορούμε να δούμε την αλήθεια πίσω από την περιβόητη ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση: η δημιουργία της ζώνης του ευρώ είχε ως αποκλειστικό στόχο την πρόκληση ανεξέλεγκτης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.
Υπό τα γεγονότα των ημερών μας, η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η τεράστια κρίση του ευρώ ίσως οδηγήσει στον μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία ομοσπονδιακή Ευρώπη.
Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ ευνοική για αυτούς που σχεδίασαν το...
ευρωπαϊκό οικοδόμημα, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμάτων που πραγματοποίησε το pentapostagma.gr για τους αναγνώστες του.

Αυτές τις προβλέψεις έκανε ο Βρετανός ιστορικός Niall Ferguson σε συνέντεξή του που δημοσιεύτηκε στην Sunday Times στις 20 Μαίου με τίλο: ‘Ενα Έθνος (Υπό τη Γερμανική Ηγεμονία) - “One Nation (Under Germany”.
“Δεν είμαι φεντεραλιστής,” δήλωσε ο Ferguson. “Όμως το κόστος που θα έχει η διάλυση του κοινού νομίσματος θα είναι τόσο μεγάλο και θα έχει τόσο ευρύ αντίκτυπο, ώστε η μόνη υπεύθυνη πράξη είναι να επιχειρηματολογήσω έντονα υπερ της μετάβασης προς μία ομοσπονδιακή Ευρώπη. Δεν μπορώ να βρώ μία άλλη εναλλακτική η οποία θα έχει μικρότερο κόστος’’. 
Για τους αρχιτέκτονες του πειράματος της ευρωζώνης, αυτή η εξέλιξη βαίνει βάσει σχεδίου: ‘Πιστεύω ότι πρέπει να αναλογιστούμε ότι οι αρχιτέκτονες της νομισματικής ένωσης γνώριζαν ότι το πείραμα του ευρώ θα οδηγούσε σε κρίση και ότι αυτή η κρίση θα οδηγούσε σε μία ομοσπονδιακή λύση’, δήλωσε ο Ferguson.
O Ferguson επίσης δηλώνει ρητά ότι η ευρωζώνη δημιουργήθηκε εξαρχής ώστε να πραγματοποιηθεί μία οικονομική κρίση και ως αποτέλεσμα αυτή τελικώς να αποσταθεροποιηθεί.
Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η ίδια η δημιουργία της ευρωζώνης είχε δύο σημαντικούς στόχους: την πρόκληση μίας οικονομικής κρίσης που θα διαλύσει την ευρωζώνη και παράλληλα την δημιουργία μίας ομοσπονδιακής Ευρώπης υπό τον απόλυτο έλεγχο της Γερμανίας.
Και ενώ οι ψηφοφόροι σε ολόκληρη την Ευρώπη ακυρώνουν τα μέτρα λιτότητας και τις αντικοινωνικές πολιτικές, η κρίση βαθαίνει και πλέον εξαπλώνεται ταχύτατα σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα του μεσογειακού νότου...
Σύμφωνα με το thetrumpet θα πρέπει να αναμένουμε ότι η Γερμανία θα προσπαθήσει να επωφεληθεί εκ νέου την κατάσταση και ότι θα πιέσει για τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού σχήματος διακυβέρνησης για την Ευρώπη, με απόλυτη ηγεμονική φιγούρα όμως την ίδια...
(από pentapostagma)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails