Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι αποφασισμένοι ... αναποφάσιστοι !!!

"Εμείς οι αποφασισμένοι αναποφάσιστοι, σάς χαιρετούμε ώ καισαρίσκοι της συμφοράς" !! 
Γράφει ο Λάζαρος Ελευθεριάδης  
Ακούω και εξανίσταμαι, παρ’ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο και μάλιστα με το κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα να διαφέρει απο κόμμα σε κόμμα, απο αρχηγό κόμματος σε αρχηγό κόμματος.Είναι προφανές ότι το πολιτικό διακύβευμα για τούς δύο αρχηγούς του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι διαφορετικό από αυτό της Ελληνικής κοινωνίας και των...
υπολοίπων κομμάτων. Περιέχει όρους επιβίωσης, προσωπικούς και πολιτικούς, το διακύβευμα για τούς “δικομματικούς” αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λόγω του ότι η αποτυχία σε αυτές τίς εκλογές θα τούς καταποντίσει και σε προσωπικό επίπεδο εντός του κόμματός τους, θα εγερθούν διεκδικήσεις, αντιπαλότητες, αυστηρές κριτικές και ίσως και τάσεις απομάκρυνσής τους, γενικά θα υπάρξει ανανέωση ίσως και νέες πολιτικές ισορροπίες.
Είναι επίσης προφανές ότι κάποιοι εκ των αρχηγών “παίζουν” την πολιτική τους καριέρα και σταδιοδρομία, σε αυτές τίς εκλογές, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη, και προσγειώνει κάθε Έλληνα πολίτη στο “πραγματικό” περιβάλλον το οποίο υφίσταται, είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε, είτε μάς αρέσει είτε δεν μας αρέσει, εξ αιτίας των πολιτικών τίς οποίες άσκησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Ποιό είναι αυτό το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον το οποίο διαμόρφωσε η πολιτική των “μνημονίων”, η πολιτική του άκρατου δανεισμού της χώρας και της τρομακτικής υπερχρέωσης της χώρας, η πολιτική ενδοτισμού και παραχώρησης Εθνικής κυριαρχίας, η πολιτική του πελατειακού κράτους και των ρουσφετιών, η πολιτική της απαξίας κάθε κοινωνικού θεσμού και παραγωγικής διαδικασίας στην χώρα.
Ποιό είναι το κληροδότημα στην επόμενη κυβέρνηση, απο την παρούσα “συγκυβέρνηση” του κ. Λ. Παπαδήμου, η οποία θα προκύψει απο τίς εκλογές της 06/05/2012 ; είναι άραγε το κληροδότημα ένα συγκροτημένος κρατικός οργανισμός ο οποίος θα έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στίς ανάγκες ενός υπερχρεομένου κράτους ή θα είναι ένα διαλυμένο απο όλες τίς απόψεις κράτος, επι του οποίου “πλιατσικολογήσαν” οι εκάστοτε "πολιτευτές" και "κυβερνώντες" τα τελευταία 30 χρόνια, έως και την ύστατη στιγμή των εκλογών ;;;
Προσπαθούν τα δύο “μνημονιακά” κόμματα να γίνουν ένα κόμμα, με ομαλό και "αναίμακτο" ή δυνατόν τρόπο, και οι προσπάθειές τους προσκρούουν, πρός το παρόν, στην ρευστότητα του πολιτικού περιβάλλοντος πρίν απο τίς εκλογές της 6ης Μαίου, και στην αδυναμία εκτίμησης του αποτελέσματος των εκλογών της 06-05-2012, του πολιτικού μετεκλογικά περιβάλλοντος.
Δέν γνωρίζουν το ακριβές αποτέλεσμα και για αυτόν τον λόγο αναβάλλουν την "συγχώνευση", της οποίας προθάλαμος υπήρξε η συγκυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου.
Εάν και εφόσον διαμορφωθεί μετεκλογικά "ισχυρή παρουσία" της αριστεράς στο πολιτικό στερέωμα ώς εκλογικό αποτέλεσμα, είναι περισσότερον απο βέβαιον ότι η συνένωση των δύο νεοφιλελεύθερων και κεντροδεξιών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα επιβληθεί εκ των “άνω”, και θα επέλθουν εξελίξεις ραγδαίες, εάν δεν αναδειχθεί νέα κυβέρνηση απο την πρώτη κυριακή και “πάμε” για δεύτερες εκλογές.
Βέβαια θα ήταν “ευχής έργο” δια τούς “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας να διατηρηθεί ο δικομματισμός και να εξακολουθήσει να κυβερνά την χώρα μιά “συγκυβέρνηση”.
Οι δημοσκοπήσεις “στημένες” ή όχι, “φωτογραφίες ή εργαλεία”, θέλουν να εμφανίζουν ποσοστά των κομμάτων, τα οποία εξυπηρετούν τίς ανάγκες της επικοινωνιακής τακτικής των κομμάτων, ειδικά των “τέως μεγάλων” κομμάτων. Όμως οι απαιτήσεις αυτής της επικοινωνιακής τακτικής των δύο “μνημονιακών” κομμάτων, απαιτούν να εμφανίζεται και ένα μεγάλο ποσοστό “αναποφασίστων” ψηφοφόρων, ούτως ώστε να δημιουργείται η εντύπωση στον λαό, της αβεβαιότητος περί του αποτελέσματος, της αναποφασιστικότητος και εν τέλει την επιβολή της αμφιβολίας περί του ορθού και αναγκαίου στην ήδη διαμορφωμένη κρίση του.
Η οποία, κρίση της Ελληνικής κοινωνίας, διαμορφώθηκε απο τα ανάλγητα, άδικα οικονομικά μέτρα τα οποία εν αγνοία της, της επεβλήθησαν, τίς “ακραίες” συμπεριφορές των κυβερνώντων, το “πλιατσικολόγημα” των τελευταίων μηνών με τίς εκατοντάδες τροποποιήσεις και τροπολογίες νόμων οι οποίες κατετέθησαν, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, και τα οποία εφαρμοστήκαν έως σήμερα.
Αλλά πρωτίστως, το "τσουνάμι" των οικονομικών μέτρων, ύψους 11.8 δισ., τα οποία υπέγραψαν και εψήφισαν οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, και θα εφαρμοστούν μετά τίς εκλογές, και για τα οποία κανείς τους δεν λέει προεκλογικά “κουβέντα”.
Η "πικρή" αλήθεια είναι ότι, αρχίζει από την ερχόμενη εβδομάδα, η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΤΑΚ, των φόρων ακίνητης περιουσίας 2010 και 2011.
Από τα μέσα Μαϊου έως και το τέλος του χρόνου, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουμε, κατά περίπτωση, έναν φόρο κάθε μήνα. Εκτός βέβαια από τους φόρους στα ακίνητα, θα καταβάλουμε φόρους για το εισόδημα, το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (το χαράτσι), το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
Στην Ελλάδα, την χώρα που η κυβέρνηση του Γ.Α. Παπανδρέου, οδήγησε πριν από δύο χρόνια στον “μηχανισμό στήριξης” και υποτέλειας, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός Εθνικός ή άλλος λόγος, όπως αποδείχθηκε στην συνεχεία, υπό την έννοια, ότι υπήρχαν και άλλες βέλτιστες λύσεις, η “τιμωρία” του Ελληνικού εκλογικού “σώματος”, την Κυριακή στίς 06-05-2012, δείχνει να είναι πολύ βαριά.
Εμείς οι αποφασισμένοι αναποφάσιστοι, σάς χαιρετούμε “ώ καισαρίσκοι της συμφοράς” !!
(από aegeantimes)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails