Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«Αρμαγεδδών» μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ λέει ο Τσ.Νταλάρα

Φωτογραφία για «Αρμαγεδδών» μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ λέει ο Τσ.ΝταλάραΟ αντίκτυπος από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν τεράστιος για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως θα ακολουθούσε «ένας Αρμαγεδδών».
«Οι πιέσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία ακόμα και στην Ιταλία και πιθανόν στην Ιρλανδία θα ήταν τεράστιες», ανέφερε ο Τσαρλς Νταλάρα σε ομιλία του στο...
Δουβλίνο, όπως αναφέρει το Reuters.
Σημείωσε δε ότι μια έξοδος της Ελλάδας είναι δυνατή, αλλά όχι πιθανή ή αναπόφευκτη, εξαιτίας του «τέραστιου κόστους» για την ίδια την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.
«Δεν θέλω καν να εκτιμήσω το κόστος που θα έχει στην Ευρώπη η προσπάθεια σταθεροποίησης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδα, αλλά θα ήταν πολύ μεγάλο» τόνισε ακόμη.
Ο Νταλάρα ανέφερε επίσης πως αναμένει σταθεροποίηση της κατάστασης, ιδιαίτερα στο τοπίο της εκροής καταθέσεων, αφού σχηματιστεί μία κυβέρνηση «που θα επαναβεβαιώσει την πρόθεση για παραμονή στην Ευρωζώνη».
Ο επικεφαλής του IIF τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει περιθώριο «συντεταγμένης εξόδου» και, αντ' αυτού, το ελληνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να «προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» με χρονική επέκταση ενός χρόνου ή 18 μηνών όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους.
Newsroom ΔΟΛ
liberals10
newsno

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails