Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Γιατί λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές ο Κωνσταντίνος με επίσημη δήλωση-παρέμβαση δείχνει το δρόμο της Ευρώπης ως τη λύση για την Ελλάδα?

Παρά το γεγονός ότι μόνο παρασκηνιακά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος παρεμβαίνει στα πολιτικά θέματα της χώρας, λίγα 24ωρα πριν τις πιο κρίσιμες εκλογές για την Ελλάδα εξέδωσε γραπτή και καθ’ όλα επίσημη ανακοίνωση.

Πηγές υποστηρίζουν ότι το παρασκήνιο της παρέμβασης του τέως ήταν έντονο. Μάλιστα από τους συνεργάτες του αποκαλύπτεται ότι ο τέως δέχτηκε … αιτήματα, ίσως και πιέσεις από συγκεκριμένα κέντρα προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με τις επικείμενες εκλογές.

Είναι γνωστό ότι τακτική του Κωνσταντίνου είναι να μην κάνει μία αναφορά ή δήλωση, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους, όπως είναι οι εκλογές και πολύ περισσότερο οι εκλογές της 6ης Μαΐου.

Στη γραπτή του δήλωση, ο Κωνσταντίνος πολύ προσεκτικά επισημαίνει πως ο ελληνικός λαός καλείται να εκλέξει μια κυβέρνηση, που θα χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα, εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται κατά των σεναρίων ακυβερνησίας , επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερό περιβάλλον , ενώ τάσσεται υπέρ της ισχυρής παρουσίας της χώρας στην Ευρώπη και εντός της ζώνης του ευρώ.

Μάλιστα, στην αρχή της γραπτής δήλωσής του, υπογραμμίζει πως «Παρόλο που δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις προ των εκλογών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας για την πορεία της Ελλάδος, σας μεταφέρω τις σκέψεις μου».

Οι εκλογές είναι κρίσιμες καθώς διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, αλλά και το μέλλον των πολιτών. Φαίνεται όμως ότι αποτελούν και την ευκαιρία για παρασκηνιακές δράσεις. Το παρασκήνιο άλλωστε τις πολιτικές μηχανεύεται και επιστρατεύει τα πάντα.
 
Tsouvali

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails