Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τα λεφτά στο…τραπέζι!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΔΑΜΕ τον Άκη κρατούμενο, δεν θα δούμε επιστρεφόμενα, θα τον δούμε, οσονούπω σε «κατ’ οίκον» περιορισμό (λόγω ηλικίας) και πάμε παρακάτω. Στους σιωπώντες και κρυπτόμενους συνεργάτες και συνεργούς του. Κι αν είναι ένοχος ο συγγενής ή το τσιράκι που «βοήθησε», υπάρχει και ο πολιτικός που έστρωσε το σκηνικό. Πρωθυπουργοί που «δεν άκουσαν», «δεν είδαν» και «δεν ξέρουν».
ΕΧΕΙ την αξία και τις ικανότητές του ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο, κουβαλάει και την...
θανάσιμη αμαρτία της «μη ευθύνης υπουργών». Την εμπνεύστηκε ως ιδέα, την μορφοποίησε σε νομοσχέδιο, το «προώθησε», για να υπερψηφισθεί ασμένως απ’ την πλειοψηφία. Οι μισοί, βλέπεις απ’ τους ευφάνταστους του κοινοβουλίου ονειρεύονταν να γίνουν υπουργοί και νοιάζονταν για δίχτυ προστασίας, σε μια δύσκολη ώρα.
ΤΩΡΑ βγαίνουν σε μπαλκόνια προεκλογικά, κυκλοφορούν σαν γυμνοσάλιαγκες στον Ήλιο, χωρίς να βγάζουν άχνα για τον νόμο που «κατασκευάζει» ατιμώρητους κλέφτες και αδειάζει ταμεία. Ο κ. Σημίτης δεν βγαίνει στα…μπαλκόνια, σιωπά και κρύβεται. Δεν βοηθάει στην αναζήτηση της αλήθειας, δεν καλείται για μάρτυρας, δεν καταθέτει. Και ο κ. Καραμανλής δεν «βοήθησε» για απάτες και Βατοπέδια και πάμε στους παρακάτω. Σε αξιωματούχους των κυβερνήσεων και «πατριώτες» του ΚΥΣΕΑ που έριξαν υπογραφές και δεν τους ξετρυπώνει η δικαστική έρευνα. Σε απατεώνες που ρήμαξαν το ΙΚΑ και δεν τους τσιμπάνε για «τη στενή», δεν τους αρπάζουν τα κλεμμένα.
Η μισή Ελλάδα αμάρτησε σε βάρος της άλλης μισής κι όλοι μαζί τη χαντακώσαμε. Αυτοί με τη «δράση» τους κι εμείς με την ανοχή μας. Είναι, βλέπεις, περίεργο και…ανήθικο να καταγγέλλεις τον κλέφτη του γείτονα, στην Ελλάδα που την αρμέγουν όσοι μπορούν κι οι άλλοι περιμένουν τη σειρά τους να την αρμέξουν.
ΑΦΟΥ, λοιπόν, η πολιτική ηθική είναι είδος εν ανεπαρκεία, θέλουμε έργα. Αποτέλεσμα πρακτικό και αποκατάσταση. Επιστροφή των κλεμμένων από κλέφτες όλων των επιπέδων και δημεύσεις περιουσιών. Να νομοθετήσουν «κατεπειγόντως» οι εθνοπατέρες μας. Χωρίς επιτροπές αμειβόμενων για τη διερεύνηση της αλήθειας. Τη μάθαμε, την ξέρουμε, το’ πιασε με το πολιτικό του αισθητήριο ο πονηρός ρωμιός. Ποιοι και πως τον δούλεψαν και περιμένει ονόματα, διευθύνσεις, χειροπέδες και…επιστρεφόμενα. Στο…τραπέζι τα λεφτά, πριν τα τσεπώσουν. Ανηρτημένες οι φάτσες, μη ξεχαστούν.
ΝΑ παρατήσουν, λοιπόν, τις προεκλογικές τσάρκες οι ηθικοί αυτουργοί και «κλεπταποδόχοι» της αξιοπρέπειας των έντιμων ελλήνων. Όσων απόμειναν απ’ τον ορυμαγδό, ελπίζουν και περιμένουν. Τη συντριβή της πολιτικής αλητείας και τα…λεφτά στο τραπέζι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails