Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Γ. Καρατζαφέρης (χωρίς ερωτηματικά)

Του Θανάση Νικολαΐδη
Ο κ. Βαρβιτσιώτης (τζούνιορ) στο «γυαλί», θρασύς, προκλητικός και το μυαλό μας πάει στην ρήση του κ. Καρατζαφέρη. «Είναι οι Βαρβιτσιώτηδες πολιτικοί εννέα (9) γενεών» (!). Μου το’ χε πει σε μια (απ’ τις δυο) συνεντεύξεις του και πάμε παρακάτω. Δεν είναι ο καλύτερος, δεν είναι ο χειρότερος (ο κ. Καρατζαφέρης) και είμαστε οι τελευταίοι που θα προβάλλουμε τις «αρετές» του, ως προσώπου στην κεντρική πολιτική σκηνή.
ΚΑΘΕΝΑΣ, στη θέση του, θα ένιωθε προδομένος. Για το...
«παιχνίδι» των κ. κ. Γεωργιάδη και Βορίδη σε βάρος του. Ήταν ο αρχηγός τους, δεν θα τους ήξερε και η μάνα τους και, το πολύ-πολύ να γνώριζαν «εικαστικά» τον δεύτερο, απ’ το τσεκουράκι υπό μάλης. Για «έργα» και χωρίς λόγια. Το κουβέντιασαν μεταξύ τους (ως νεοαποστάτες), το συναποφάσισαν, βρήκαν το πρόσχημα και να τη η…έδρα στη Ν.Δ. Έτοιμη και για συνέχεια της πολιτικής τους καριέρας αποστεωμένης ιδεολογικά, με την πυξίδα να γυρίζει τρελά, με τη μπίλια όπου σταθεί για την επόμενη κίνηση.
«ΧΩΡΙΣ σπίτι και δουλειά, αλλά όχι χωρίς ελπίδα» λέει η γερμανική παροιμία, και του Γ. Καρατζαφέρη δεν του έλειψε η ελπίδα. Δεν τους «έβρισε» και το(ν) θαυμάζουμε, ανασυντάχτηκε κομματικά και προχώρησε. Χωρίς τους…Χρύσανθους με τα «ανταποδοτικά» τους οφέλη απέναντι στον κ. Σαμαρά, αλλά με έναν Λ. Κωνσταντινίδη στη λίστα του για το «Επικρατείας». Έχει την ιστορία του ο Λευτέρης και δεν θα την θυσίαζε για μιαν άσκοπη, άκαιρη και ανιστόρητη συνεργασία με τον πάλαι ποτέ ταξικό του αντίπαλο. Δεν θα συνέχεε το παρελθόν με τις λέξεις που είχαν τη σημασία τους, οι όροι το αντίκρισμά τους και η ελπίδα τη θέση της στην ψυχή, με το παρόν που οι «ιδεολογίες» γίναν χυλός κι ανακατώθηκαν ποτήρια και ξεθωριασμένα πιάτα.
ΕΙΠΕ αλήθειες ο Γ. Καρατζαφέρης, δεν απέφυγε τα λάθη, τις στραβοτιμονιές και τις υπερβολές, ωστόσο, (κατ)έδειξε πως έχει αποθέματα πατριωτισμού στις δεξαμενές της ψυχής του κι ας βρεθεί αναμάρτητος «ίνα βάλει τον λίθον». Με στάση σωστή, σε στιγμές που η Ελλάδα ακροβατούσε. Εν μέσω οπορτουνιστών που κραύγαζαν «Κύριε, Κύριε», για πίστη στον αρχηγό (τους) και για θέση στον «παράδεισο».
ΠΡΙΝ κλείσουμε, ας κάνουμε και την πρόβλεψή μας. Ο Γ. Κ. είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, όταν οι άλλοι θα τσακώνονται, μετεκλογικά. Βραχύβιος; Ο πλέον ενδεδειγμένος; Βάλε διπλά και τριπλά ερωτηματικά. Ο λιγότερο «αμαρτωλός» πολιτικά και ειλικρινέστερος; Χωρίς ερωτηματικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails