Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Γιατί μας ξεφτιλίζουν οι ξένοι και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό

Πάλι δεν μπορώ να κοιμηθώ. Άρχισα να σκέφτομαι και τα όσα προεκλογικά και ασύλληπτα συμβαίνουν σε αυτή την χώρα. Πριν λίγα χρόνια, είδα μερικά από τα επεισόδια της εκπομπής “Για λογαριασμό σας” του Νίκου Σαμοϊλη. Στην εκπομπή αυτή ο Νίκος προσπαθούσε να ξελασπώσει καταχρεωμένους συμπολίτες μας. Κάποιοι πραγματικά υπήρξαν άτυχοι, άλλοι όμως ήταν πολύ αφελείς και απερίσκεπτοι με τα...
χρήματα. Θυμάμαι σε μια εκπομπή, αφού έκανε το άθροισμα των χρεών και προέκυψε ένα τριψήφιο νούμερο, η αφελής κυρία αναφώνησε “Ωραία….”. Μέχρι και ο ψύχραιμος Νίκος αντέδρασε σε αυτή την απίστευτη δήλωση. Νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν θα δάνειζε ούτε ένα ευρώ στους χρεωκοπημένους της εκπομπής, πιστεύοντας ότι θα το πάρει πίσω.
Του Γιώργου Χαρκοφτάκη
Μήπως λοιπόν οι “ξένοι” μας βλέπουν με αυτό τον τρόπο ; Με αυτά τα όργια κατασπατάλησης που αποκαλύπτονται κάθε μέρα, πως μπορούμε να κυκλοφορούμε με το κεφάλι ψηλά ; Σε αυτή την χώρα κανείς δεν γνώριζε ; Τόσα χρόνια το 80% των ψήφων το εισέπρατε ο πελατειακός δικομματισμός. Διαδηλώνουμε για τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά για τους συνταξιούχους μαϊμού δεν κουνήθηκε τίποτα. Όλοι αυτοί που έκλεψαν είναι γείτονες μας και δεν προστατεύονται από τα ΜΑΤ όπως οι 300 φωστήρες μας. Δεν είδα κάποιον να μουτζώνει τον “τυφλό” γείτονα του ή να βάζει τρικλοποδιά στον “παραπληγικό” συγχωριανό του.
Έλεος πια με την υποκρισία μας. Μας φταίει η τρόικα, δηλαδή ο ευρωπαίος Σαμοϊλης, που ήρθε να μας πει τα αυτονόητα. Μόνο ντροπή και αίσχος θα έπρεπε να αισθάνεται ο δήθεν περήφανος λαός μας για τις υποδείξεις αυτές. Εμείς έπρεπε να κάνουμε την παρουσία της τρόικας περιττή ξεριζώνοντας κάθε αμαρτωλή συμπεριφορά και καταστρώνοντας το δικό μας εθνικό μνημόνιο.
Για να ξεπλύνουμε την ντροπή αυτή προτείνω να μαζευτούμε όλοι στο Σύνταγμα και να ξυρίσουμε τα κεφάλια μας. Να υποσχεθούμε ότι δεν θα αφήσουμε μαλλί να μεγαλώσει αν δεν βάλουμε τα γυαλιά στην τρόικα και στον κάθε εξυπνάκια, που πατώντας στην δική μας ανικανότητα, μας κάνει υποδείξεις. Εννοείται, ότι ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πέσει στους υπεύθυνους της παρακμής που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν. Ας στηρίξουμε μια νέα προσπάθεια και ας μην συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου σχεδίου για μια άλλη Ελλάδα.
(από manamachine, freepen)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails