Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ… δεν έχασε το χιούμορ του.

Η πρόταση που περιγράφει την εντυπωσιακή είδηση, είναι από μόνη της οξύμωρη και αντιφατική: Το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος. Το απερχόμενο, κυρίως κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, που έχασε προ μηνών τη δεδηλωμένη στη Βουλή, όταν η κοινωνική συνείδηση των βουλευτών του τους οδήγησε στο...
να καταψηφίσουν το Μνημόνιο ΙΙ, επιβεβαιώνει με την παραπάνω πρόθεσή του, ότι δεν έχει χάσει το πολιτικό θάρρος του. Ούτε φυσικά μια βαθιά αίσθηση του χιούμορ, που το συνοδεύει διαχρονικά, και ανεξαρτήτως του ηγέτη του.
Όπως φάνηκε και στη διαδικασία των εσωκομματικών «εκλογών», το ΠΑΣΟΚ έχει οφθαλμοφανές πρόβλημα να… εμφανίζεται στην κοινωνία. Κάτι που βιώνουν στο πετσί τους και οι υποψήφιοί του για τις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου, όπως φάνηκε χθες με το περιστατικό σε βάρος της Άννας Διαμαντοπούλου.
Το να πραγματοποιήσει λοιπόν «ανοιχτή συγκέντρωση», και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, που οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ υποβάθμισαν και συρρίκνωσαν, είναι όντως έκπληξη.
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη όμως είναι η επιλογή του χώρου. Από το Πεδίο του Άρεως, στην Πλατεία Συντάγματος. Τι σχέση έχει αλήθεια το ΠΑΣΟΚ με το… Σύνταγμα, πλην της ακαδημαϊκής ιδιότητας του σημερινού Προέδρου του ως Συνταγματολόγου;
Από καμία έως ελάχιστη είναι η απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ που έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα το 1985, και σε όσες Αναθεωρήσεις πρωταγωνίστησε, πήγε το πολίτευμα πίσω, αντί να το σπρώξει προς το μέλλον. Ενώ σε όσες είχε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο για να τις μπλοκάρει.
(από statesmen)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails