Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο Φ. Ολάντ νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Στις γαλλικές προεδρικές εκλογές ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο νικητής του πρώτου γύρου με 28,5% έναντι του Νικολά Σαρκοζί που συγκεντρώνει το 27,1%, σύμφωνα με τα ποσοστά ψήφων που έδωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, με καταμετρημένο βάση το 95% των ψήφων.
Η Μαρί Λεπέν κατοχυρώνει την τρίτη θέση με 18,2%. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν συγκεντρώνει 11,1% ενώ ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού κινείται στο 9,2%. 
Η Έβα Ζολί των Πρασίνων συγκεντρώνει 2,3%. Η προσέλευση αναμένεται τελικά να φθάσει, ή να ξεπεράσει, το 80%. Στο 20% η αποχή.

"Πλέον, είμαι ο καλύτερα τοποθετημένος, για να γίνω ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας», τόνισε στο Γαλλικό πρακτορείο ο Φρανσουά Ολάντ..
Έκκληση προς τους Γάλλους να συσπειρωθούν γύρω από το πρόγραμμά του και να ψηφίσουν με γνώμονα την πατρίδα και όχι τις κομματικές ιδεολογίες, απηύθυνε ο Νικολά Σαρκοζί.,

* Η άκρα δεξιά αποτελεί τη μοναδική αντιπολίτευση απέναντι στη γαλλική Αριστερά», τόνισε στις πρώτες δηλώσεις της στο γαλλικό πρακτορείο η Μαρι Λεπέν, που κάνει και την έκπληξη των εκλογών με ένα ισχυρό 18,2% που μπορεί να καθορίσει την έκβαση της προεδρικής μάχης της 6ης Μαΐου.
Το γαλλικό ινστιτούτο ΙPsos προβλέπει για τον Ολάντ ποσοστό 54% και 46% για τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο.

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών εξέφρασε σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής των ευρωπαϊκών συσχετισμών και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα ως ισότιμο μέλος, στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης όταν θα αρχίζουν να αλλάζουν αυτοί οι συσχετισμοί.
http://giorgoszacharakis.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails