Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τζορτζ Σόρος: Οι ηγέτες της Ευρώπης, οδηγούν την Ελλάδα στο χαμό!!!

«Ισως συμφέρει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ αφού η ζημιά που έχει πάθει είναι ανεπανόρθωτη», δήλωσε στη «Monde» ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, καταγγέλλοντας παράλληλα τους ηγέτες της Ευρώπης ότι την οδηγούν στον χαμό!
«Το ευρώ απειλεί να καταστρέψει την Ε.Ε. επειδή οι ηγέτες της επιμένουν σε ανελαστικούς κανόνες. Οι πιο ευάλωτες χώρες της...
ευρωζώνης βρίσκονται ήδη σε τριτοκοσμική κατάσταση», σημείωσε ο Ουγγρο-αμερικανός δισεκατομμυριούχος, προβλέποντας ότι η Ισπανία γρήγορα θα ακολουθήσει την τύχη της Ελλάδας. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας.
«Η πανευρωπαϊκή κυριαρχία της Bundesbank κάνει καλό στη Γερμανία, όχι στην Ευρώπη. Μόνο το Βερολίνο επωφελείται από την κρίση της ευρωζώνης, εξασφαλίζοντας χαμηλά επιτόκια δανεισμού», πρόσθεσε ο Σόρος, έχοντας προφανώς υπόψη του τη στεγνή άρνηση του προέδρου της Bundesbank και μέλους της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια στη Μαδρίτη. Ο Σόρος πάντως αρνήθηκε ότι έχει «σπεκουλάρει» σε βάρος του ευρώ με το επιχείρημα ότι «πήρε σύνταξη» από τη νομισματική κερδοσκοπία. Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα πως αν ήταν ενεργός θα στοιχημάτιζε κατά του κοινού νομίσματος!
(από e-typos, hassapis-peter)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails