Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Άκης: Θα τα πούμε…(!;)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ θλίψη και περισυλλογή. Συντριβή και μετάνοια. Τον είδαμε κι άρχισαν οι πονηρές μας σκέψεις. Τους «κρατάει» ο Άκης; Ποιους; Πώς; Για πότε; Μέχρι πότε;
ΠΟΙΟΝ άλλον θυμηθήκαμε συνειρμικά κοιτώντας τον, ηγεμονικό, ψυχρό και θαρραλέο, με τους φρουρούς ξοπίσω, χωρίς τις χειροπέδες και με το κεφάλι ψηλά; Τον Μουσολίνι (κι ας μας το συγχωρήσει) στο μπαλκόνι κι ύστερα κρεμασμένο ανάποδα. Ωστόσο, αυτά συμβαίνουν στους πολέμους. Με την ειρήνη συμβαίνουν άλλα, λιγότερο τραγικά και με τις...
ράβδους χρυσού σε υπόγεια. Σε Αρετές με μειωμένες αρετές, μιας που «η Κόρη» δέθηκε στο άρμα του μπαμπά, αλλά την… έκαψε κι αυτήν. Ποιον άλλον; Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα (το σημιτικό το έκαψε ο Μαντέλης) και δες τη δεξιά πώς βγαίνει λάδι. Ούτε καραμανλικά «Βραχώδη» θυμάται ο κόσμος και τους αργυρώνητους της Αποστασίας, ούτε για καραμανλικούς Ζαχόπουλους και βίλες (απ’ τη δημοσιογραφία) μιλάει, το φευγιό των Χριστοφοράκων ξεχάστηκε και μόνο τα… υποβρύχια τραβάνε(;) κάποιους στο βυθό.
ΔΕΝ θα αναλύσουμε τα γνωστά, ούτε θα βασιστούμε σε υποψίες. Το βέβαιο είναι πως το «σύστημα» (και δεν εννοούμε τους δικαστές) λειτούργησε σαν ακριβής ωρολογιακός μηχανισμός που ήχησε με την προκήρυξη των εκλογών. Δεν είναι ο μόνος-είναι ο «καλύτερος» ο Άκης-προσφέρεται για εξαγνισμό των υπολοίπων και απενοχοποίηση βουτώντας στην κολυμβήθρα (Σιλωάμ).
ΜΑΣ εντυπωσίασε ο θεματικός τρόπος σύλληψης του κ. Τσοχατζόπουλου (στο ησυχαστήριό του με θέα την Ακρόπολη), αλλά οι υποψίες παραμένουν. Και οι απορίες μας. Κι αν δεν είμαστε νομικοί, διαθέτουμε την απλή λογική για ελάχιστες «υποδείξεις». Είχε τους συνεργάτες του ο τ. Υπουργός, τους συμπαρασύρει και κάποιοι ίσως νιώσουν την κρυάδα του κελιού. Από ‘κει και πέρα αρχίζουν τα ερωτηματικά μας. Είναι ανθρώπινο και απείρως βολικό για τον κρατούμενο να διαθέτει κινητό και TV μες το κελί-δεν είναι βολικό για τη διερεύνηση της αλήθειας. Σε πλήρη απομόνωση, κύριε, και χωρίς τα μέσα ενδοσυνεννόησης για «στήσιμο» και παραποίηση της αλήθειας. Κι ύστερα; Δίπλα-δίπλα οι ψευτιές τους για να βγάλεις την αλήθεια που ψάχνεις-αν την ψάχνεις-και ν’ ακολουθήσουν τα δέοντα.
ΕΧΕΙ τους μηχανισμούς του το «σύστημα», διαθέτει τους ανθρώπους του, κρατάει(;) και τους άσους του ο Άκης, απειλώντας («θα τα πούμε»), αν δεν πέφτουμε έξω. Θα περιμένουμε σαν τεστ προθέσεων και τόλμης την προφυλάκισή του. Κι αν τραβήξει το χαρτί απ’ το μανίκι; Μακάρι κι ας «αποθάνει μετά των ομοφύλων» για συμμόρφωση των «αλλοφύλων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails