Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Οδηγείστε μας στον κρυψώνα τους!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ να δηλώσουμε πως είμαστε κατά των καταλήψεων. Ωστόσο, υπάρχει και «αλλά», στις ανώμαλες μέρες που ζούμε. Με τόσους παράνομους τριγύρω, με τις νομότυπες λαμογιές και τον θρίαμβο της κλεψιάς, μια κατάληψη γραφείων από αστυνομικούς(!), δεν συνιστά ασυγχώρητη αμαρτία. Μας σόκαρε, ωστόσο, μάθαμε τους λόγους και επιμένουμε να επιμείνουν. Για τα λεφτά του ταμείου τους (ενός δικού τους κουμπαρά) που τα...
μετέφεραν αλλού και χάθηκαν τα ίχνη τους.
ΝΑ γίνει μια αρχή, για να δούμε κι ένα τέλος ελπιδοφόρο και εξηγούμαστε. Για να «μετακινηθεί» το χρήμα, κάποιοι το αποφάσισαν και υπέγραψαν. Ένα συμβούλιο επιτροπής (απ’ τις πολλές) με πρόεδρο, μέλη και πρακτικά. Το (δι)έπραξαν και παραμένουν στο σκοτάδι. Μπορεί κάποιος να άρπαξε και τη μίζα του κλείνοντας το μάτι στον διπλανό του «σύνεδρο» και μη τον είδατε τον…Παναή.
ΕΙΝΑΙ μια «ευκαιρία» η κατάληψη που προαναφέραμε. Για να ασκηθεί πίεση, ανορθόδοξα (και παράνομα), ωστόσο, ας βρεθεί αναμάρτητος να «βάλη τον λίθον». Για να παρατήσουν τα προεκλογικά τους οι εθνοπατέρες μας και να πάρουν πρωτοβουλίες. Για επιτροπές τωρινές που θα ελέγξουν τις παλιές, θα βγάλουν(;) άκρη και θα μας ενημερώσουν(!). Με τις υπογραφές στη φόρα και τα πρακτικά στη δημοσιότητα.
ΘΑ δούμε και θα καμαρώσουμε «αρουραίους» που φτιάχτηκαν με μιαν υπογραφή και κρύβονται. Κι ύστερα; Θα τους ξετρυπώσουμε βαδίζοντας στα ίχνη τους, θα δούμε πώς ζουν και τι απολαμβάνουν, αν έχουν βίλες και πισίνες, θα κάνουμε φύλλο φτερό το «πόθεν έσχες» τους. Εμείς; Όχι, βέβαια. Οι εντεταλμένοι και επιφορτισμένοι με την υποχρέωση να τους ξετρυπώσουν απ’ τα υπόγεια των βιλών κι απ’ τα αμπάρια των σκαφών τους.
ΚΑΙ, βέβαια, θα προβάλουν άλλοθι ανεμίζοντας το χαρτί διορισμού τους στην επιτροπή, θα αμυνθούν με τα προσωπικά τους δεδομένα, θα μας ζητήσουν και τα ρέστα. Για να παραμείνουν στο σκοτάδι αγκαλιά με την απόφαση και την υπογραφή τους, με την Πολιτεία μάνα στοργική, με τους νομοθέτες μας να αποζημιώνονται για μιαν επιτροπή ακόμα κι εμάς με το πόρισμά τους στο…χέρι.
ΝΑ ασκήσουν την πίεσή τους επιμένοντας ανορθόδοξα (και) οι αστυνομικοί. Είναι η «γλώσσα» που καταλαβαίνουν οι άρχοντες για να λογαριάσουν τους αρχομένους ως πολίτες και να αποδώσουν λογαριασμό. Στοιχεία και υπογραφές κλεφτών. Για τους «αρουραίους» και τον κρυψώνα τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails