Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ο βαγγέλης

Τι είν' ο βαγγέλης;
Μην είν' αυτός ο χοντρός με το κακό το μάτι;
Μην είν' ο χειρότερος υπουργός οικονομικών της Ευρώπης;
Μην είν' ένα πουλημένο τομάρι, ένας προδότης, ένας κλέφτης, ένας προικοθήρας;
Μην είν' ένα αρχομανές γουρούνι, πιο γουρούνι κι απ' τα γουρούνια της φάρμας των ζώων;
Τι είν' ο βαγγέλης
Μην είν' αυτός που πούλησε τη σύγχρονη Ελλάδα, για να σώσει το τομάρι του;
Μην είν' αυτός που πούλησε σε νέα μοδάτα σκλαβοπάζαρα, τις επόμενες γενιές των...
Ελλήνων;
Τι είν' ο βαγγέλης
Μην είν' ο πρώτος που πρέπει να πάει στην κρεμάλα;
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ
Ο βαγγέλης είναι καταρχήν, αυτό παρακάτω το συνονθύλευμα μπούρδας, βλακείας, μαλακίας, ψευτοκουλτούρας και χαζοδιανόησης.
Διαβάστε (με δική σας ευθύνη και ότι καταλάβετε. Οι επισημάνσεις, στο κορύφωμα του ντελίριου, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, είναι δικής μου πρωτοβουλίας)
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποδείχθηκε καλύτερα τοποθετημένος για να βρεθεί πρώτος πάνω...
στη “μπάλα” στη δεύτερή της αναπήδηση. The Second Bounce of the ball, λέγεται στη γλώσσα της στρατηγικής και των παιγνίων όπως το προαναγγείλαμε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2007. Διαχειρίστηκε με φρόνηση το τραύμα εκείνης της ήττας και πρέπει να έγινε σοφότερος, συναισθηματικά πλουσιότερος. (σημείωση ναυαγού: γουρούνι με συναίσθημα, παγκόσμια πρωτοτυπία) Μια ουλή κάνει πάντα πιο συμπαθή και οικεία τα προικισμένα άτομα ενώ η διάβαση της ερήμου είναι προϋπόθεση για ένα πετυχημένο comeback. Διαθέτει την αναγκαία διανοητική, ιδεολογική και προγραμματική πυκνότητα (σημείωση ναυαγού: ξέχασε να γράψει και για τη σωματική πυκνότητα) για να συγχρονίσει το εσωτερικό του κάλεσμα με το κάλεσμα της ελληνικής ιστορίας στην πιο τραγική της στιγμή μετά τον πόλεμο. Η ισχυρή του αυτοπεποίθηση αντικειμενικά πρέπει να τον κάνει ανοιχτό στα πραγματικά ταλέντα, (σημείωση ναυαγού: μήπως να τον παίρνατε σε κανένα τηλεπαιχνίδι για κριτή, να γλιτώναμε οι υπόλοιποι;)στα άξια πρόσωπα, ειδικά της νέας γενιάς, δεν έχει ανάγκη να περιχαρακώνεται σε νέα “περιβάλλοντα”, αλλά η επάρκεια και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του δεν είναι λόγος αποτρεπτικός της συλλογικής επιτελικής δουλειάς που χρειάζεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα. Στο “κατανοώ” είναι ασυναγώνιστος αλλά μπορεί και πρέπει να περνά από το “κατανοώ” στο “αισθάνομαι” (σημείωση ναυαγού:αυτό θα τον βοηθήσει να αισθανθεί καλύτερα τη θηλιά της αγχόνης, όταν με το καλό έρθει η ώρα) για να γειώνει, να μεταστοιχειώνει το Ανορθωτικό Πρόγραμμα Διάσωσης - Ανασυγκρότησης της χώρας στο συναισθηματικό, βιωματικό, φαντασιακό επίπεδο της λαϊκής ψυχής σε αντίθεση με τον κρύο, από καθέδρας, ελιτίστικο “εκσυγχρονισμό”. (σημείωση ναυαγού: ο ορισμός του παραληρήματος Την ώρα που οι ευεργετηθέντες από την προηγούμενη ηγεσία, οι πρωταίτιοι της αμεριμνησίας που άφησε απροετοίμαστη την προοδευτική παράταξη και την χώρα, οι εισηγητές, παρά τις προειδοποιήσεις, των αποτυχημένων επιλογών, οι ανανήψαντες Υπερυπουργοί των Μνημονίων (σημείωση ναυαγού:συγγνώμη κιόλας δηλαδή, αλλά ο βαγγέλης δεν ήταν ΑΚΡΙΒΏΣ αυτό; Υπερυπουργός των μνημονίων;) αυτομολούσαν -“φτώχυνε το μοναστήρι σκόρπισαν οι καλογήροι”- ο Βαγγέλης εγκατέλειψε την ασφάλεια της πολύτιμης εφεδρείας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Παπανδρέου, δέχτηκε να σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου στην πιο δύσκολη και περίπλοκη αποστολή.

καλά μέχρι εδώ;
αντέχετε κι άλλο;
είστε μαζόχες; την έχετε καταβρεί;
ΝΑΙ;
Ε πάρτε κι άλλα να 'χετε
Ο Βαγγέλης γυρίζει σελίδα, ξεπερνά τον εαυτό του σαν καθιερωμένο κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής και μαζί του το ΠΑΣΟΚ:
τι άλλο είναι και κάνει ο βαγγέλης, στο εν λόγω παραλήρημα
  • υπερβαίνει θετικά με τον αυτομετασχηματισμό του, τις εσωτερικές του αντινομίες που έχουν εκραγεί εν μέσω οικονομικής κρίσης (σημείωση ναυαγού: τι λες τώρα μαλάκα μου. Πως το κάνει αυτό ναουμ ο θεός ρε παιδί μου;)
  • συναντιέται με τις διάχυτες και οργανωμένες δυνάμεις και κινήσεις ενός νέου ριζοσπαστισμού της Ελλάδας των παραγωγών, διακριτού από τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής παραδοσιακής και πασοκικής αριστεράς, ενός νέου παραγωγικού πατριωτισμού του made in Greece, ενός νέου μεταρρυθμισμού της ευρωπαϊκής αριστεράς
  • φέρνει στην πρώτη γραμμή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας μια νέα κοινωνική διάταξη, μια νέα κοινωνική συμμαχία του κόσμου της εργασίας, της επιστήμης και του πολιτισμού με τις δυνάμεις του καινοτόμου, εξωστρεφούς επιχειρείν στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών (σημείωση ναυαγού: πάντως εύχομαι να δείξει γρήγορα το ταλέντο του, γιατί προς το παρόν, το ΜΟΝΟ που έχει φέρει, είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ)
  • δίνει ένα δημιουργικό νόημα στην επερχόμενη επανάσταση των εικοσάρηδων, τριαντάρηδων για ένα νέο διαγενεακό συμβόλαιο κόντρα στο γκρίζο στάτους κβο (σημείωση ναυαγού: να το πούμε όμως και στους εικοσάρηδες - τριαντάρηδες αυτό, έτσι για να μην ανησυχούν δηλαδή, γιατί διαισθάνομαι πως έχουν διαφορετική γνώμη για το τι ακριβώς φέρνει ο βαγγέλης)
  • αφήνει πίσω του κάθε είδους πελατειακή λογική, καθιερώνει τη μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διασπάθησης του δημόσιου χρήματος και διαφθοράς και δίνει προγραμματικό συμμαχικό περιεχόμενο στη νέα πολυσυλλεκτικότητά του (σημείωση ναυαγού: ναι - ναι έτσι είναι. Κι αυτό με τους λογαριασμούς στην Ελβετία που δεν ξέχασε τελικά να ασχοληθεί με το θέμα, απλή αβλεψία ήταν, απλά το ξέχασε το παιδί)
  • προχωρεί σ’ ένα νέο πλειοψηφικό προοδευτικό πολιτικό αστερισμό, στη νέα Συνιδρυτική Πράξη της Νέας Κεντροαριστεράς του 2020 στον ευρύ χώρο μεταξύ κουκουέδικης αριστεράς και δεξιάς (σημείωση ναυαγού: τι είπε ο άνθρωπος ρε παιδιά τώρα;)
  • αποτελεί το ριζοσπαστικό κέντρο ανασύνθεσης της πολιτικής ζωής και θεσμικής - συνταγματικής επανίδρυσης της Ελληνικής Πολιτείας. (σημείωση ναυαγού: αυτό υποστήριζαν και τα γουρούνια στη φάρμα των ζώων, πως είναι το κέντρο του κόσμου)
Εγώ δεν αντέχω άλλο. Αν εσείς αντέχετε άλλο, το παραλήρημα συνεχίζεται εδώ
Την επιμέλεια του παραληρήματος, την είχε αυτή η γελοία ποντικομαμή, που αυτοχαρακτηρίζεται, φιλόσοφος, διανοητής, και επαγγελματίας κρατικοδίαιτος/πασοκοδίαιτος προεδρογλείφτης και τσανακογλείφτης.
Το όνομα αυτού, μίμης (μ στη ν) ανδρουλάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails