Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η Ρωσία θα απαντήσει στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ

Σε διευρυμένη συνεδρίαση του συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε να προετοιμαστούνε για σοβαρή ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε μέχρι το 2017-18 η χώρα να είναι έτοιμη να δώσει απάντηση στην...
αμερικανική Ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα.
Η Ρωσία απαιτεί από τις ΗΠΑ νομικές εγγυήσεις της μη στόχευσης του δημιουργούμενου συστήματος ΑΠ άμυνας εναντίον της Μόσχας. Όμως η Ουάσιγκτον αρνείται να τις παράσχει, περιοριζόμενη σε προφορικές διαβεβαιώσεις.
Σχετικά με τα αναφερθέντα ο πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων από την ρωσική πλευρά. Συγκεκριμένα, τέθηκε σε πολεμική επιφυλακή το ραντάρ στο Καλινινγκράντ, ενισχύθηκε η κάλυψη εγκαταστάσεων των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ανατέθηκε η επίλυση του προβλήματος ανάπτυξης των μέτρων καταστροφής των πληροφοριών και των συστημάτων ελέγχου των συστημάτων ΑΠ άμυνας. 
Οι στρατηγικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, τους οποίους προμηθεύονται οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό, εξοπλίζονται με πολλά υποσχόμενα συστήματα που μπορούν να ξεπεράσουν την ΑΠ άμυνα και τις νέες υψηλής απόδοσης πολεμικές κεφαλές. Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναπτύσσουν το γενικό σύστημα ΑΠ άμυνας γύρω από την Ρωσία, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αρνηθεί τα περαιτέρω βήματα στον τομέα του αφοπλισμού και ακόμη και να βγει από την Συνθήκη μείωσης στρατηγικών όπλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails