Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Sagittarious Galaxy: η "προέλευση" μας και μια άλλη διάσταση της λήξης του ημερολογίου των Μάγια

Χάρη σε μια αποσπασματική μετάφραση του άρθρου: "Scientists Now Know: We're Not From Here!", (δυστυχώς δίχως αναφορά στην ανωτέρω πηγή του πρωτότυπου άρθρου του Dan Eden για το Viewzone) μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ σε αυτή τη σχετικά πρόσφατη επιστημονική θεώρηση του κόσμου μας, που πάει πίσω στο 1994... και μοιάζει να δίνει νόημα ακόμη και στην λήξη του ημερολογίου των Μάγια...
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή....
Επισήμως, γύρω στο 1994 οι επιστήμονες Rodrigo Ibata, Mike Irwin, και Gerry Gilmore ανακάλυψαν ένα από τα...
τέσσερα globular clusters ενός ελλειπτικού γαλαξία, ο οποίος "αγγαλιάζει" σχεδόν κάθετα το σπειροειδή Milky Way, και θεωρήθηκε πως αποτελούσε τον πλησιέστερο γείτονα του (μέχρι το 2003 όπου ανακαλύφθηκε ο Canis Major Dwarf Galaxy).
Οι έρευνες που ακολούθησαν έδειξαν πως ο Sag DEG είναι ένας παλαιότερος γαλαξίας... και με τη βοήθεια υπέρυθρων τηλεσκοπίων κατάφεραν οι Steven Majewski, Michael Skrutskie, και Martin Weinberg, το 2003, να δημιουργήσουν ένα νέο χάρτη των άστρων, όπου παρουσιάζεται ολόκληρη η παρουσία, η θέση και το ελλειπτικό σχήμα του Sagittarious Dwarf, και η σχεδόν κάθετη θέση του ως προς το Milky Way.
Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο Astrophysical Journal, φαίνεται πως ο Milky Way, 10.000 φορές μεγαλύτερος σε όγκο, "απορροφά" τον Sag DEG... και πιθανόν να είναι αυτή η διαδικασία που προκαλεί την διαστολή του ... 'Έτσι ο δεύτερος διαλύεται, ανοίγει και απορροφάται από τον μεγαλύτερο του σε μια διαδικασία "γαλαξιακού κανιβαλισμού", όπως την ονομάζει ο Dan Eden.
Το πιο αξιοπρόσεκτο σημείο ωστόσο της όλης έρευνας φαίνεται πως είναι το γεγονός πως το ηλιακό μας σύστημα (κίτρινος κύκλος) βρίσκεται ακριβώς πάνω στην τομή των δύο γαλαξιών. Η θέση αυτή φανερώνει πως ολόκληρο το δικό μας ηλιακό σύστημα (μαζί με τον ήλιο, τη Γη και τους πλανήτες του) πολύ πιθανόν να μην ανήκε εξαρχής στο Milky Way όπως "νομίζαμε", αλλά να "υιοθετήθηκε" από τον γειτονικό Sagittarius DEG...
Αυτή η νέα οπτική που πρόσφεραν αυτές οι επιστημονικές έρευνες εξηγεί σειρά από "περίεργα" μέχρι σήμερα φαινόμενα όπως π.χ. το γιατί μπορούμε να βλέπουμε τα "μπράτσα" του Milky Way στο νυκτερινό μας ουρανό... Διότι, θεωρητικά αν ανήκαμε σε αυτόν, ως αναπόσπαστα τμήματα του, θα έπρεπε λογικά να είμαστε "ευθυγραμισμένοι" με την εκλειπτική του... Η περίεργη γωνία του ηλιακού μας συστήματος ως προς το Milky Way καθιστά όμως ορατές τις σπείρες του και έτσι μπορούμε να τις βλέπουμε...
Η "περίεργη" αυτή γωνία λοιπόν φαίνεται πως οφείλεται ακριβώς στο γεγονός πως ο "γονέας-γαλαξίας μας" είναι μάλλον ο Sagittarius Dwarf Galaxy... ενώ βρισκόμαστε σε φάση "υιοθέτησης" του ηλιακού μας συστήματος από τον μεγαλύτερο Milky Way...
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Matt Erwin στις 30 Μαϊου 2006, μελετώντας το νέο χάρτη των άστρων που προέκυψε το 2003, η γωνία κλίσης μας φανερώνει καθαρά 60-90 μοίρες απόκλιση προς τον Milky Way στο νυχτερινό ουρανό επειδή "αποτραβιόμαστε από ένα παρακείμενο γαλαξιακό ρεύμα και προφανώς τώρα βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της ενσωμάτωσης μας στο Milky Way..."

"We are being pulled in from an adjoining galactic stream and obviously now in the final stages of joining with the Milky Way..."
Αυτή η οπτική με το "πάντρεμα" των δύο γαλαξιών, όσο "σοκαριστική" κι αν ακούγεται δίνει μια νέα διάσταση και σε μια σειρά άλλων φαινομένων, όπως για παράδειγμα την "υπερθέρμανση" του ηλιακού μας συστήματος, με βάση τη λογική πως τα πιο υψηλά ενεργειακά επίπεδα του Milky Way προκάλεσαν ανάλογη αύξηση της "καύσης" στον ήλιο μας και συνακόλουθα υψηλότερες εκπομπές ενέργειας. Όπως επίσης γεωλογικές και γεωμαγνητικές ανακατατάξεις που σημειώνονται τόσο στη Γη, όσο και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος...

Αλλαγές που συμβαίνουν στο ηλιακό μας σύστημα
* Αυξάνουν οι σκοτεινές κηλίδες του Πλούτωνα
* Αναφορές για φαινόμενα σέλας (aurora) στον Κρόνο
* Αναφορές για πολική μετατόπιση στον Ουρανό και τον Ποσειδώνα (που είναι μαγνητικά συζευγματικοί πλανήτες -magnetically conjugate planets), και ξαφνική μεγάλης κλίμακας μεγέθυνση της έντασης της μαγνητόσφαιρας του Ουρανού.
* Αλλαγές στην ένταση του φωτός και τις φωτεινές κηλίδες στον Ποσειδώνα
* Διαπλασιασμός της έντασης του μαγνητικού πεδίου του Δία (με βάση στοιχεία του 1992 ), και μια σειρά από νέες καταστάσεις και διαδικασίες που παρατηρήθηκαν στον πλανήτη αυτό μετά από μια σειρά εκρήξεων τον Ιούλιο του 1994 [που προκάλεσε ο κομήτης "Comet" SL-9]. Γεγονότα που προκάλεσαν ανωμαλίες στην ακτινοβολία του συστήματος Δια, Ιω.
Update Note: A stream of ionized hydrogen, oxygen, nitrogen, etc. is being directed to Jupiter from the volcanic areas of Io through a one million amperes flux tube. It is affecting the character of Jupiter's magnetic process and intensifying it's plasma genesis.[Z.I.Vselennaya "Earth and Universe" N3, 1997 plo-9 by NASA data]
* Μια σειρά από μεταλλάξεις στην ατμόσφαιρα του Άρη που αυξάνουν την ποιότητα της βιόσφαιρας του. Ειδικά παρατηρήθηκε μια αύξηση των νεφών στην περιοχή του ισημερινού του και μια ασυνήθιστη αύξηση της συγκέντρωσης όζοντος.
Update Note: Mars Surveyor Satellite encountered an atmospheric density double that projected by NASA upon entering a Mars orbit. This greater density bent one of the solar array arms beyond the full and open stop. This combination of events has delayed the beginning of the scheduled photo mission for one year.
* Το πρωταρχικό στάδιο δημιουργίας ατμόσφαιρας στη σελήνη, όπου παρατηρήθηκε για πρώτη φορά η αύξηση ατμόσφαιρας νατρίου που φτάνει το ύψος 9,οοο χλμ.
* Αξιοσημείωτες φυσικές, χημικές και οπτικές αλλαγές παρατηρήθηκαν στην Αφροδίτη - (για ρπώτη φορά παρατηρήθηκε αντιστοροφή των φωτεινών και σκοτεινών κηλίδων και μια οξεία μείωση των θειούχων αερίων της ατμόσφαιρας της.
* Αλλαγή της ποιότητας του διαπλανητικού χώρου και αύξηση των εκπεμπόμενων ιδιοτήτων των πλανητών και του ήλιου. Αυτό σημαίνει πως αναφερόμαστε σε μια αύξηση της ενεργειακής διαπλανητικής φόρτησης και του επιπέδου των υλικών σωματιδίων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα
When speaking of new energetic and material qualities of interplanetary space, we must first point out the increase of the interplanetary domains energetic charge, and level of material saturation. Αυτή η αλλαγή της τυπικής μέσης κατάστασης του διαπλανητικού χώρο έχει δύο κύριες αιτίες :
* Παροχή / εισροή ύλης από το διαστρικό διάστημα. (Υλικό ακτινοβολίας,ιονισμένων στοιχείων, και συνδυασμούς αυτών.)
* Τα επακόλουθα της δράσης του ηλιακού κύκλου 22, ειδικά σαν αποτέλεσμα των γρήγορων εκτινάξεων μαγνητισμένου ηλιακού πλάσματος στην κορώνα του [CME's].

Τι σημαίνουν όλα αυτά?
Όπως το περιγράφει ο Dan Eden
"Εμείς από τον πρωταρχικό γαλαξία Sagittarius Dwarf Elliptical, φτάσαμε επιτέλους κάτω και δίπλα σε ένα από τα πιο ισχυρά σπειροειδή μπράτσα του ισημερινού επιπέδου του γαλαξία Milky Way.
Κατά την κίνηση μας μέσα στο διάστημα, η Γη μας άρχισε πλέον να ανταποκρίνεται στις ισχυρότερες γαλαξιακές ενέργειες και ηλεκτρο-βαρυτικές συνθήκες του ισχυρότερου Milky Way. Πλέον φτάσαμε στην ενεργειακά υψηλότερη περιοχή του ισημερινού δίσκου του ισχυρού αυτού "μπράτσου" της σπείρας του γαλαξία. Τώρα "υιοθετηθήκαμε" από ένα νέο σύστημα, ένα ισχυρότερο και δυνατότερο σύστημα, και μπορούμε να αναμένουμε αλλαγές σε σχεδόν κάθε επίπεδο ενέργειας.
Όποιες και να είναι αυτές οι αλλαγές, αποτελούν όλες τους μέρος της φυσικής διαδικασίας γέννησης, θανάτου και επαναγέννησης και μεταμόρφωσης του κόσμου. Καθώς μεγαλώνει η κατανόηση μας για το σύμπαν, δεν μπορούμε παρά να κατανοήσουμε πόσο πολλά δεν κατανοούμε. Έτσι είναι η ζωή."

Αυτή η μεγάλη "μετάβαση" από τον ένα γαλαξία στον άλλο, μοιάζει επίσης να αποτελεί την απάντηση στο γιατί σταματά απότομα το ημερολόγιο των Μάγια(το ακριβέστερο ημερολόγιο στον πλανήτη), δεδομένου πως το "σημείο ανάγνωσης" του, δηλαδή το αστρικό κλάστερ των Πλειάδων, παύει να αποτελεί μία σταθερά καθώς απομακρυνόμαστε από τις προηγουμένως προβλέψιμες κινήσεις...
Ουσιαστικά οι Μάγια -ή/και αυτοί που τους παρέδωσαν αυτή τη γνώση...- γνώριζαν προφανώς πως επίκειται μια τέτοιας εμβέλειας αστρονομική αλλαγή -η "υιοθεσία" του ηλιακού μας συστήματος από τον γαλαξία Milky Way-που όχι μόνον θα καθιστούσε "άχρηστη" την βάση του παλαιού ημερολογίου, αλλά θα επέφερε και τέτοιου μεγέθους ενεργειακές αλλαγές που θα επέφεραν ποιοτικές και ποσοτικές αλλαγές στην ίδια τη δομή της ενέργειας και άρα της ζωής του πλανήτη μας... Προφανώς αυτή την περίοδο διανύουμε... και μάλλον κανείς ακόμη δεν είναι σε θέση να προβλέψει το μέγεθος της αλλαγής των ενεργειών, αλλά και των επιπτώσεων τους στο πλανητικό οικοσύστημα και τον άνθρωπο. Σίγουρα η περίοδος "υιοθεσίας" ξεπερνά τα ανθρώπινα μέτρα αντίληψης του χρόνου και προφανώς διήρκεσε αρκετές εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια... Ίσως η οριστική μετάβαση μας στο νέο γαλαξία να σηματοδοτείτε με τη λήξη του ημερολογίου των Μάγια... που ΑΝ αποκρυπτογραφήθηκε ορθά... είτε συνέβη κάποια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν, ... ή επίκειται να συμβεί στο προσεχές μέλλον -Δεκέμβρη του 2012... ή και αργότερα. Ποια θα είναι η μορφή αυτής της πλήρους μετάβασης? Πως θα αντιδράσει η ζωή στο νέο περιβάλλον? Ποιες μεταλλάξεις θα συμβούν κατά τη διαδικασία προσαρμογής?... ή ΑΝ θα μπορέσει η ανθρώπινη -υλική- φύση ή ο πρόσφατος ανθρώπινος ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός πολιτισμός να επιβιώσει... είναι όλα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν...
Βέβαια... εξίσου καίριο παραμένει και το ερώτημα εάν πράγματι "υιοθετηθούμε" μόνιμα στο νέο γαλαξιακό "σπίτι" (αν παραμείνουμε δηλαδή σε αυτή τη νέα θέση) ή αν θα περάσουμε "απλά" διαμέσου της σπείρας του γαλαξία Milky Way ... Δεν αποκλείεται οι καταστροφές που επήλθαν κάποτε- πριν χιλιάδες χρόνια- αλλά και οι "τακτές" επαναλήψεις τους να οφείλονταν σε μια πιθανή περίοδο διέλευσης της Γης (και του ηλιακού συστήματος) από ανάλογα σημεία του Milky Way...
Και ακολούθως φυσικά προκύπτει και μία σειρά από πιο βαθιά ερωτήματα...
Να είναι άραγε η 5η διάσταση που πολλοί σύγχρονοι εσωτεριστές (ή νεοεποχίτες) αναφέρουν... η διάσταση των ψυχών όπου θα "μετακομίζουν μαζικά" οι ανθρώπινες ψυχές-συνειδήσεις στην περίπτωση μη αντοχής του υλικού μας φορέα στις νέες ανώτερες-ισχυρότερες ενεργειακές δονήσεις? Να πρόκειται για την "μαζική ανάληψη" του γήινου οικοσυστήματος καθώς τούτο προφανώς θα χρειαστεί μια περίοδο προσαρμογής που ίσως δεν θα διέπεται από συνθήκες τόσο "ευνοϊκές" για την εδώ ζωή με την υπάρχουσα μορφή της? Να απαιτείται δηλαδή αναδόμηση του υλικού φορέα? Και να΄ναι άραγε αυτή η "ζώνη φωτονίων" που συχνά αναφέρεται και η πραγματική "ευθυγράμμιση" μας με το κέντρο του Milky Way που αναμένεται επίσης για το 2012..?
Και οι δύο θεωρίες "ζώνη φωτονίων" και "προέλευση μας από τον Sagittarius Galaxy", παρά τις φαινομενικές διαφορές τους υπογραμμίζουν μια μεγάλη περίοδο αλλαγής και ανακατατάξεων που βγάζουν το ηλιακό μας σύστημα από τις συνήθεις περιοδικότητες του... και άρα μας εισάγουν σε μια σχετικά "άγνωστη" περιοχή με προφανείς επιπτώσεις στην ίδια τη φύση της ζωής... αλλά και της συνείδησης μας... Μας εισάγουν δηλαδή κυριολεκτικά σε μια "Νέα Γη και ένα Νέο Ουρανό"... ή σε μια Terra incognita...

Μένει να δούμε τι θα συμβεί τελικά...
Έως τότε... ας ερευνούμε με καλή διάθεση κάθε νέο στοιχείο που προστίθεται στην αντίληψη μας...
_____________________
...και επειδή εδώ στον στον Τοξότη (Sagittarius), μας αρέσει να τιμούμε την ευφυΐα των αναγνωστών μας δίνουμε όχι μόνον την πηγή των πληροφοριών που παραθέτουμε, αλλά και μία σειρά από λινκ που εξυπηρετούν την περαιτέρω έρευνα των αναζητητών της Γνώσης, της Αλήθειας και της Φιλοσοφίας... μαζί με τις πρωτότυπες πηγές των φωτογραφιών...

Πηγές - παραπομπές:
- abc.net.au η βάση εκ της οποίας προέκυψε η σύνοψη που παρουσίασε ο Dan Eden


Update:
-http://www.astro.virginia.edu/~srm4n/Sgr/description.html
- http://www.astro.virginia.edu/~srm4n/Sgr/
- http://adsabs.harvard.edu/abs/2010ApJ...718.1128L
-http://www.astro.virginia.edu/~srm4n/Sgr/sgrmodel.mov
-http://www.di.utoronto.ca/~drlaw/research.html
-http://www.astro.virginia.edu/~srm4n/Sgr/pr2010.html
-http://adsabs.harvard.edu/abs/2010ApJ...714..229L
- http://adsabs.harvard.edu/cgi-bin/nph-bib_query?bibcode=2005ApJ...619..800J
-http://adsabs.harvard.edu/cgi-bin/nph-bib_query?bibcode=2005ApJ...619..807L
-http://www.astro.virginia.edu/~srm4n/Sgr/description.html
- http://keckobservatory.org/images/files/podcast/11_5454.pdf\ (για καλύτερη ανάγνωση της παρακάτω εικόνας ανατρέξετε στο λινκ - δείχνει μια θεώρηση της "συγχώνευσης 2 σπειροειδών γαλαξιών σε ένα ελειπτικού ή σφαιρικού τύπου γαλαξία όπως αυτός του Sagittarius που αναφέρεται στη θεωρία και την οποία σχηματική απόδοση που ανέπτυξε μεταξύ άλλων ο David Law.)
Συνδέστε επίσης:
- 12 κλώνοι DNA
- συνειδησιακό άλμα
- 2012
- "5η διάσταση"
- χρόνος
- ο ρόλος του ήλιου-- ηλιακές εκρήξεις
- ψάρια και πουλιά που πεθαίνουν ανεξήγητα
- κλιματική αλλαγή
- ηφαιστειακές εκρήξεις- σεισμικότητα
- ηλεκρομαγνητικές και βαρυτικές μεταβολλές στη Γη
- άλμα των πόλων
- ηλεκτρικό σύμπαν
- γέννηση και συγχώνευση γαλαξιών
-Local Group (LG), consisting primarily of the Milky Way, Andromeda, and associated dwarf galaxies.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails