Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

H Λούκα πήρε τ' όπλο της και καταγγέλλει: «Η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα»...

Με το νέο μνημόνιο «η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα» υπογράμμισε η Λούκα Κατσέλη και υποστήριξε ότι με τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου «παραιτηθήκαμε από την ασυλία μας ως προς την πιθανή κατάσχεση περιουσίας της χώρας».
«Ρωτώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο: Τι θα γίνει σε περίπτωση που σε έναν χρόνο δεν θα...
μπορέσουμε να πληρώσουμε κάποιες από τις οφειλές μας; Δώσαμε λευκή επιταγή με το αγγλικό δίκαιο και το...
δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Οι νομικοί λένε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση της περιουσίας που ανήκει στο δημόσιο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας», σημείωσε η πρώην υπουργόςσε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της.
Η κ. Κατσέλη ισχυρίστηκε πως ακόμη και τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα έχει ένα διαπραγματευτικό ατού, αφού κανείς δεν θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα.
«Για το 2012 - 2015», τόνισε, «χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα έχει μέτρα τα οποία δεν θα οδηγούν στην ύφεση. Μέτρα σαν και αυτά που υπάρχουν στο νέο μνημόνιο αντιστρατεύονται το ίδιο το πρόγραμμα, τόσο το ΔΝΤ όσο και η τρόικα λένε πως το χρέος θα εξαρτηθεί από το κόστος δανεισμού αλλά και από τους ρυθμούς ανάπτυξης, με μειώσεις μισθών και απολύσεις προβλέπω ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 6% ή 7%».
Η κ. Κατσέλη ήταν εξάλλου απόλυτη όσον αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής της στο ΠΑΣΟΚ υπό τον όρο να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους. «Η στάση μου», ξεκαθάρισε, «δεν ήταν ευκαιριακή, δεν μπορώ να καταψηφίζω το μνημόνιο, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει, και να ψηφίσω τους εφαρμοστικούς νόμους».
Στο πλαίσιο αυτό, ήταν σαφής για το ενδεχόμενο μίας νέας πολιτικής κίνησης στην οποία θα συμμετέχει και η ίδια, λέγοντας πως «κάθε στέλεχος σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχει κύρος, χωρίς καμπούρες και αρχηγιλίκι», ενώ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο- σε όλη την Ελλάδα. 
(από press-gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails