Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τίποτα δεν έχει αλλάξει; Οι παροχές υγείας των συνδημοτών μας στη μέγγενη των πελατειακών σχέσεων .

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι παρακολουθώ στενά τα τεκταινόμενα στο νομό μας. Ειδικά στον κλάδο της Υγείας που είναι τόσο ευαίσθητος και αφορά όλο τον πληθυσμό φροντίζω να μαθαίνω πάντα τις εξελίξεις και τα σημαντικά γεγονότα που αφορούν στην περίθαλψη των συμπατριωτών μου. Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, ήρθε σε γνώση μου από πολλούς συμπολίτες και φίλους, μια πραγματικότητα που θυμίζει το κακό παρελθόν της χώρας. Να πώς έχουν τα πράγματα: Το Νοσοκομείο Αγρινίου επιθυμεί να καλύψει μέρος των...
πραγματικών ελλείψεων του. Κάποιοι βουλευτές και πολιτευτές του νομού μας αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει περιθώριο εκμετάλλευσης της ανάγκης αυτής και σκέφθηκαν ότι οι θέσεις αυτές μπορούν να καλυφθούν από εργαζόμενους του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.Α – πρώην Κ.Α.Φ.Κ.Α Αμφιλοχίας), οι οποίοι πιθανόν να επιθυμούν την μετακίνησή τους. Οι πολιτικοί αυτοί έχουν ήδη αρχίσει να υπόσχονται – χωρίς να τους έχει ζητηθεί από κανέναν - ότι οι μετακινήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά από δική τους «ηρωική» παρέμβαση. Πιστεύω, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει προβάλλει αξιώσεις για τέτοιες μετακινήσεις, δεχόμενη προφανώς τη σημασία του ΚΕ.Φ.Ι.Α στην Αμφιλοχία στην αποκατάσταση. Ενημερωτικά αναφέρω επίσης ότι το ΚΕ.Φ.Ι.Α δεν έχει την πολυτέλεια να «χαρίζει» προσωπικό, καθώς και το ίδιο αποζητά εναγωνίως επιπλέον εργαζόμενους, προκειμένου να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του.
Πρόσφατα, το πρώην Κ.Α.Φ.Κ.Α. και νυν ΚΕ.Φ.Ι.Α, Αμφιλοχίας, πέρασε από την Πρόνοια στην Υγεία και πιστεύω ορθώς, καθώς οι υπηρεσίες αποκατάστασης που παρέχει το Κέντρο ήταν παράλογο να ανήκουν στην πρόνοια. Η συνεργασία του ΚΕ.Φ.Ι.Α. και η διασύνδεσή του με το Νοσοκομείο Αγρινίου θα έχει θετικά αποτελέσματα μέσω της εμπλοκής στην διαδικασία Ιατρών του νοσοκομείου με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση. Επιπλέον μέσω της ενίσχυσης ροής ασθενών από το Νοσοκομείο Αγρινίου προς το ΚΕ.Φ.Ι.Α στην Αμφιλοχία ενισχύεται η δωρεάν δημόσια αποκατάσταση. Η συνένωση του ΚΕ.Φ.Ι.Α  έγινε στη λογική του να υπάρξει δημόσια αποκατάσταση. Η αποδυνάμωση που μαθαίνω ότι κάποιοι επιχειρούν, αποδυναμώνει και το δημόσιο χαρακτήρα της αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οι πολίτες να πληρώνουν για αυτή. Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι κάτι πολύ άδικο.
Η αναφορά μου αυτή γίνεται, καθώς πιστεύω ότι πρέπει όλοι να γνωρίζουν τα παιχνίδια που παίζονται και επιτέλους οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί να κατανοήσουν πως ο τρόπος που δρούσαν έχει τελειώσει! Οι πρακτικές που προσπαθούν να εφαρμόσουν ακόμη και σήμερα – εξυπηρετήσεις με ανταλλάγματα – έχουν περάσει οριστικά στο παρελθόν. Ας καταλάβουν ότι οι πολίτες δεν τρώνε πια κουτόχορτο, βλέπουν, μαθαίνουν, κρίνουν και τελικά επιβραβεύουν ή αποδοκιμάζουν τις πράξεις και τα έργα του καθενός. Στο χέρι των πολιτών είναι να σταματήσουν αυτό το λάθος που πάει να γίνει. Η Υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Αυτά προς το παρόν. 
(από katerinopoulos)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails