Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Χρεωκοπεί η Ελλάδα για να μην χρεωκοπήσει το τραπεζικό σύστημα…

Χρεωκοπεί η Ελλάδα για να μην χρεωκοπήσει το τραπεζικό σύστημα…Γράφει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος 
Μόλις τελειώσουν οι πανηγυρισμοί για την συμφωνία του δήθεν κουρέματος του Ελληνικού χρέους(αφαιρούνται 100 δις κ προστίθενται 130…) τότε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την άτακτη χρεωκοπία. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε πάντα την αλήθεια.
Όλοι οι οικονομολόγοι και οι επενδυτές είναι πλέον σίγουροι ότι το...
προσεχές διάστημα το χρέος θα καταστεί μη βιώσιμο και θα επέλθει η χρεωκοπία. Τα γεγονότα έχουν ως εξής : Μέχρι σήμερα όλες οι ξεπουλημένες στους παγκόσμιους τοκογλύφους κυβερνήσεις, αρχής γενομένης από την Αμερικάνικη και μη εξαιρουμένης της εκάστοτε Ελληνικής, όταν μια τράπεζα αντιμετώπιζε προβλήματα έβαζε το χέρι βαθιά στην τσέπη του φορολογούμενου πολίτη της και τη βοηθούσε να τα ξεπεράσει (με το αζημίωτο βέβαια για τους πολιτικούς κ όχι για τους πολίτες…) Έτσι η Αμερική έχει βρεθεί αυτή τη στιγμή με χρέος κάποια τρις δολάρια και η Ελλαδίτσα με μερικές εκατοντάδες δις. ευρώ.
Επί 35 χρόνια λοιπόν το σύστημα στη χώρα μας λειτουργούσε με τις τράπεζες να υπέρ-δανείζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις εισπράττοντας μυθικά κέρδη που αποταμίευαν με τη σειρά τους στο εξωτερικό, ώστε να συνεχίζουν να παίρνουν από το κράτος επιδοτήσεις και από την άλλη το πολιτικό σύστημα να διασπαθίζει δισεκατομμύρια δημόσιας περιουσίας σε μίζες (βλέπε κατασκευαστές, εξοπλιστικά, φαρμακευτικές εταιρείες, κομματικά στελέχη σε δημόσιες υπηρεσίες με μισθούς προέδρου Αμερικής και η λίστα δεν έχει τελειωμό…)
Αυτός ο συνδυασμός οδηγούσε σε συνεχή δανεισμό του κράτους με υψηλό επιτόκιο λόγο της χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας με το αποτέλεσμα να είναι πλέον η αναπόφευκτη κατάσταση που θα βιώσουμε όλοι πολύ σύντομα.
Βέβαια να τονίσουμε εδώ ότι το τραπεζικό σύστημα δε θα ζημιωθεί καθόλου γιατί έχει προλάβει να διασφαλιστεί αγοράζοντας ασφάλιστρα κινδύνου (cds) σε εξευτελιστικές τιμές. Ίσα ίσα θα έχει κ τεράστια κέρδη. Αυτοί που θα πληρώσουν την νύφη θα είναι οι επόμενοι λαοί, που ήδη έχουν μπει στο μάτι των διεθνών τοκογλυφων και πλησιάζει η σειρά τους όταν ξεμπερδέψουν με μας.
Στη συνέχεια για εμάς θα μπει σε εφαρμογή το επόμενο σχέδιο των παγκόσμιων εξουσιαστών που όπως έχουμε τονίσει έχει δυο σκέλη :
1. Αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου
2. Κινεζοποίηση του μεροκάματου για να φέρουν τα εργοστάσια τους και να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails