Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

«Άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της Ρωσίας προαναγγέλλει ο Πούτιν...

Έναν «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της χώρας, λέγοντας ότι αυτός καθίσταται αναγκαίος λόγω κυρίως της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, ο Βλ. Πούτιν θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην...
ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
«Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο στρατό. Σύγχρονο, ικανό οποιαδήποτε στιγμή να κινητοποιηθεί» γράφει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και υποψήφιος των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, σε άρθρό του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα.
«Βλέπουμε να ξεσπούν ασταμάτητα νέες τοπικές και περιφερειακές συγκρούσεις. Εμφανίζονται περιοχές αστάθειας, όπου το χάος συντηρείται και χειραγωγείται. Και βλέπουμε απόπειρες για να προκληθούν τέτοιου είδους συγκρούσεις σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας και αυτά των συμμάχων μας» προσθέτει ο Πούτιν επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που διατυπώνονται στη Ρωσία κατά των χωρών της Δύσης.
«Βλέπουμε πόσο έχουν υποτιμηθεί και εκφυλιστεί οι αρχές του διεθνούς δικαίου» επισημαίνει την ώρα που η Ρωσία βρίσκεται σε σύγκρουση με την Δύση για την καταστολή στη Συρία.
«Υπό τις συνθήκες αυτές, η Ρωσία δεν μπορεί να περιορίζεται σε διπλωματικές και οικονομικές μεθόδους για τη διευθέτηση των συγκρούσεων. Έχουμε καθήκον να αναπτύξουμε τις στρατιωτικές ικανότητες της χώρας» υπογραμμίζει ο Πούτιν.
«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος είναι ένα βάρος για την οικονομία, ένα αξεπέραστο φορτίο που είχε εκείνη την εποχή καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος» τονίζει.
«Η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος θα γίνει όχημα για την ανάπτυξη ποικίλων τομέων» καταλήγει.
Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2020.
(από press-gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails