Ο Βουλευτής Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παραχωρώντας συνέντευξη σε Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης (Αμερικάνικο Τηλεοπτικό Σταθμό CNN, BBC radio, Γερμανικό Κανάλι ARD και την Ιαπωνική Εφημερίδα The Asahi Shimbun), ερωτηθείς εάν προτίθεται να ψηφίσει ή όχι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και γιατί, απάντησε ότι «Σε ότι αφορά τη ψήφιση ή όχι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι αληθές ότι έχω ενστάσεις. Αισθάνομαι ότι η χώρα μου αντιμετωπίζεται όχι ως ισότιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά μας δίνεται η εντύπωση ότι βιώνουμε μία σχέση τοκογλύφου προς δανειζόμενο. Θεωρούμε αυτήν την πραγματικότητα εντελώς άδικη για εμάς. Ανταποκριθήκαμε θετικά σε όλες τις Ευρωπαϊκές προκλήσεις προς τους...
ισχυρούς εταίρους μας. Συγκεκριμένα όταν η Γερμανία είχε ανάγκη στήριξης για να ανορθωθεί οικονομικά αποδεχθήκαμε να μετατεθεί χρονικά η αποζημίωσή μας, όταν η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία μας ζήτησαν μεγάλες θυσίες για να στηριχτεί η Δημοκρατία στην Ευρώπη, εμείς δεν αποφύγαμε την πρόκληση ούτε στον πρώτο ούτε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ας μην ξεχνούν οι φίλοι μας Βρετανοί και Γάλλοι ότι δώσαμε δίπλα τους δυναμικά το παρόν μας και δεν αποφύγαμε ούτε τις καταστροφές ούτε τις θυσίες. Για το λόγο αυτό δεν μας αξίζει μια τέτοιου είδους μεταχείριση. Αν υπάρχουν ακόμα θετικές σκέψεις στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτές οφείλουν να επεξεργαστούν αναπτυξιακά προγράμματα τόσο για την Ελλάδα όσο και τις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο ώστε να ανακτήσουν εκ νέου την ελπίδα και να δώσουν στους λαούς μας το αίσθημα ότι αγωνίζονται μαζί για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο δημόσιο χρέος. Δεν μπορώ να αποδεχθώ το δίλλημα ψηφίζεις ή οδηγείται η πατρίδα σου σε χρεωκοπία. Η κρίση είναι πρωτίστως Ευρωπαϊκή δεν είναι μια απλή ελληνική κρίση. Όσοι νομίζουν ότι δικαιούνται να ανοίξουν διάπλατα την «θήρα του υαλοπωλείου για να εισέλθει ο ταύρος» στο βωμό του εθνικού τους εγωταυρισμού οφείλουν να γνωρίζουν ότι έχουν τη μεγάλη ευθύνη για ότι προκύψει». Εν συνεχεία σε ερώτηση των ξένων ανταποκριτών εάν η Κυβέρνηση θα μπορούσε να προβεί σε ενέργειες και πρωτοβουλίες για να αφαιρεθούν οι αμφιβολίες των Βουλευτών ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα δήλωσε ότι :
«Βεβαιότατα πιστεύω, ότι αυτό θα συμβεί εάν η Κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτοδέσμευσή της, ενώπιον του Κοινοβουλίου δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να εκποιήσει ή ιδιωτικοποιήσει δημόσια περιουσία σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, αλλά συγχρόνως να δεσμευθεί δημόσια καταθέτοντας την πολιτική της πρόταση για το πώς θα αντιμετωπίσει ευρύτερα το δημοσιονομικό μας χρέος ώστε να ξεπεραστεί η ύφεση της εθνικής οικονομίας με δυναμική αναπτυξιακή πολιτική. Ας λάβουν υπόψη τους οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας ότι ως λαός πληρώσαμε ήδη 100 δισεκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων, αγοράζοντας από τις δικές τους αμυντικές βιομηχανίες, και συγχρόνως με την αποδοχή της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, υφιστάμεθα υπέρογκο κοινωνικό και οικονομικό βάρος, με την αναγκαστική παραμονή στον ελλαδικό χώρο πολλών χιλιάδων μεταναστών».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου