Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η Λιβύη τού Καντάφι, και ο ΟΗΕ των «ειρηνοποιών» δυνάμεων ( πού θέλανε να του αρπάξουν τα πετρέλαια και φτιάξανε την ευκαιρία…)

Οί δυό φίλοι !
Χθές....
Σήμερα όμως;
( κι΄ εσύ τέκνον Βρούτε; )
Πετροβολούμε αυτές τις μέρες. Έχουμε σηκώσει όλοι μια πέτρα από κάτω, και την ρίχνουμε χωρίς έλεος, και λογική και όποιον πάρει ο Χάρος!
Πετροβολούμε τον αστυνομικό..
Πετροβολούμε τους κουκουλοφόρους…
Πετροβολούμε τους κακομαθημένους αναρχικούς…
Πετροβολούμε τον Κούγια…
Πετροβολούμε τους δημοσιογράφους…
Πετροβολούμε τους καταστηματάρχες ( αυτούς κυριολεκτικά και μεταφορικά…)
Πετροβολούμε τους παπάδες…
Πετροβολούμε τους επιχειρηματίες…
Πετροβολούμε τον πρωθυπουργό…
Έ, τώρα άς πετροβολήσουμε και τον Καντάφι…
Μόνο τον εαυτό μας δεν πετροβολούμε, ίσως γιατί τον...
θεωρούμε… άγιο!
Άραγε όμως, πόσοι από μας που σηκώνουμε την πέτρα για να ρίξουμε--μαζί και το ανάθεμα--κάναμε αυτοκριτική και βρήκαμε ότι εμείς είμαστε εντάξει ;
Μας έστειλε προχθές ένα μήνυμα, φίλος από την Γερμανία, και αφού μας απαρίθμησε τις «αρετές» της κατευθυνόμενης, ως επί το πλείστον Ελληνικής δημοσιογραφίας, δήλωσε αγανακτισμένος με τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης ( όπως χαρακτηριστικά μας είπε ) πού πήγαν όλα τους με το μέρος των ανταρτών στην Λιβύη ( επειδή «αυτό τραβάει τώρα η μόδα» και γίνεται γραφικός όποιος έχει αντίθετη άποψη).
Kαι πού σε μια μόνο νύκτα, περίπου, άλλαξαν όλοι στρατόπεδο και από υμνητές του Καντάφι τώρα τον ανεβοκατεβάζουν δικτάτορα και εχθρό του λαού του, πού βομβαρδίζει τους αντάρτες πού έκαναν Επανάσταση !
«Έ, τώρα πιά, κι΄ εμείς δεν ξέρουμε ποιόν να πιστέψουμε και ποιος έχει το δίκιο», του είπαμε, « γιατί, λογικό είναι μη ξεχνάμε, από την μια ο Καντάφι να συμπεριφέρεται σαν νόμιμη Κυβέρνηση ανεγνωρισμένη μάλιστα εδώ και 40 χρόνια από την Δύση, πού όμως τώρα τελευταία αυτή την Δύση φαίνεται ότι την τσίμπησε μύγα τσέ-τσέ, ( και το γιατί δεν το ξέρουμε ακόμη, θα το μάθουμε ίσως αργότερα…), και τάβαλε έτσι ξαφνικά με τον Καντάφι ενδιαφερόμενη τάχα για το καλό του Λιβυκού λαού!
Έτσι λοιπόν, από την μια ο Καντάφι, από την άλλη οί αντάρτες ( πού τόριξαν στο αντάρτικο) κι΄ όταν πέφτουν κουφέτα φίλε μου ( του είπαμε ) κάποια θα πέσουν και στούς γύρω, κι΄ όχι μόνο στον γαμπρό καί στην νύφη ( τουτέστιν στον Καντάφι και στους αντάρτες) αλλά και στους αμάχους πού παρακολουθούν και συμετέχουν στο ζωηρό αυτό λαϊκό πανηγύρι !»
Η μύγα τσέ - τσέ, πού τσίμπησε ξαφνικά τήν Δύση καί τάβαλε με τον Καντάφι, έπειτα από 40 χρόνια εξουσίας του...
Τί σχέδια άραγε να έχουν τώρα;
Ο φίλος μας όμως, ο εκ Γερμανίας ορμώμενος , επέμενε ότι « Αμερικανοί , Ευρωπαίοι, αλλά και μια Μεσογειακή χώρα πού συνήθως τρυπώνει παντού την ουρά της είναι υπεύθυνες για το μακελειό, και ότι αυτοί ξεσηκώσαν τους αντάρτες για να βάλουν μετά Κυβερνήτες μαριονέτες στα Βορειο-Αφρικανικά Κράτη πού θα συμφωνούν με τα συμφέροντα της Δύσης…». 
Μας παρέπεμψε μάλιστα και σ΄ ένα άρθρο της γνωστής ΕλληνοΓερμανικής επιθεώρησης : «Athens Berline» για μια σωστή ενημέρωση, όπως μας είπε.
Άς δούμε λοιπόν αυτό το άρθρο…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ…
=========================================
«Ο κόσμος ζητωκραυγάζει, την στιγμή που το Ιερατείο βυθίζει την Λιβύη στο χάος. Όπως βύθισε και την Ελλάδα στο χάος: Με τον Geoffrey, την τρομοκρατία, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και το Μνημόνιο…»
του David Rothscum
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
Πώς περνούσε η Λιβύη επι Καντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα γεγονότα.
Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε τό χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων πιο κάτω και από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση.
Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. 
Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.
Ο εφοδιασμός τής Ευρώπης από τα πετρέλαια τής Λιβύης, σήμερα!
Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι.
Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική.
Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας, από ότι ζούνε στην Ολλανδία.
Πως έγινε όμως η Λιβύη τόσο πλούσια;
Γιατί έχει πετρέλαιο και δεν επέτρεπε σε ξένες εταιρείες να της το κλέβουν, όπως συμβαίνει στη Νιγηρία, μια χώρα, που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται τώρα από την Shell.
Όπως κάθε χώρα, έτσι και η Λιβύη υποφέρει από μια κυβέρνηση διεφθαρμένων γραφειοκρατών, που προσπαθούν να κόψουν ένα ολο και μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα.
Ως απάντηση, ο Καντάφι θέσπισε νόμους, με τους οποίους τα έσοδα από το πετρέλαιο να διανέμονται απευθείας στον πληθυσμό της χώρας, γιατί ήταν της γνώμης, ότι η κυβέρνηση δεν ήταν δίκαιη στο λαό, αν και ο Καντάφι δεν κατείχε μια επίσημη θέση στην κυβέρνηση, και δεν είναι Πρόεδρος της Λιβύης, όπως γραφουν οι εφημερίδες.
Η θέση του μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ιδρυτών των ΗΠΑ, και έχει περισσότερο έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα.
Ο σωστός αρχηγός του κράτους στη Λιβύη είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Baghdadi Mahmudi. 
 Όποιος αναφέρει τον Καντάφι σαν ηγέτη της Λιβύης, είναι σαν να αποκαλεί τον Χιροχίτο ηγέτη της Ιαπωνίας.
Σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζουν για την Λιβύη τα Μαζικά Μέσα Επιρροής (ΜΜΕ), στην κυβέρνηση της υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
Μερικοί είναι οπαδοί του Καντάφι, και θέλουν να απαλλαγούν από τον πρωθυπουργό. 
Άλλοι θέλουν να απαλλαγούν και από τους δύο.
Και άλλοι θέλουν μόνο ειρήνη.
Γίνονται όμως προσπάθειες, να εμφανισθεί η εικόνα μιας λαϊκής εξέγερσης κατά του δήθεν ηγέτη, του Καντάφι, παρα το ότι ο Καντάφι τελικά είναι μόνο ο αρχιτέκτονας του σημερινου πολιτικού συστήματος της Λιβύης, που είναι ένα μείγμα απο παναραβισμό, σοσιαλισμό και κάποιων ισλαμικών στοιχείων.

Τα βίντεο με διαμαρτυρίες υπερ του Καντάφι εξαφανίζονται αμέσως από το Internet.
Το “Pro Gaddafi Anti Baghdadi Mahmudi demonstrations in” στο www.youtube.com/watch?v=Ce5fLGNg0sk εξαφανίσθηκε...
Το “Pro Gaddafi protests in front of Libyan embassy London”, επίσης στο www.youtube.com/watch?v=pRwv0Ac8qbc εξαφανίστηκε κι' αυτό...
Μπορούμε να παρομοιάσουμε τους διαδηλωτές στη Λιβύη με εκείνους στην Αίγυπτο ή την Τυνησία; 
Οχι, καθόλου. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι βίαια και προφανώς ασκείται υπερβολική βία. Ας εξετάσουμε όμως εν συντομία τις δράσεις των διαδηλωτών.
Το κτίριο του Λαικού Συνεδρίου πυρπολήθηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Αυτό θα έμοιαζε με την πυρπόληση του Καπιτωλίου απο Αμερικανούς διαδηλωτές. Πιστεύει κανείς, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επέτρεπε κατι τέτοιο;
Οι ταραχές στη Λιβύη δεν ξέσπασαν εξ αιτίας μερικών νεαρών, που ζητούσαν Αλλαγή, όπως έγινε στην Αίγυπτο ή την Τυνησία.
Ξεκίνησε, όταν μια ομάδα με το όνομα "Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάρκα" (το όνομα της πρώην βορειοδυτικής περιοχής της Λιβύης) έπιασε μερικούς ομήρους και σκότωσε δύο αστυνομικούς. Η εξέλιξη αυτή έχει την ιστορία της.
Στις 18. Φεβρουαρίου 2011 μια ομάδα έκλεψε 70 στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως είχε κάνει επίθεση στο λιμάνι και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες. 
Η εξέγερση ξεκίνησε στην πόλη της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη, κοντα στην Αίγυπτο που βρισκόταν σε αναβρασμό και τα σύνορα δεν ελέγχονταν πλέον.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την δημιουργία ενός "Ισλαμικού Εμιράτου της Βεγγάζης", το οποίο θα μπορούσε να κηρύξει την ανεξαρτησία του.
Απο που λοιπόν προέρχονται οι ξαφνικές διαμαρτυρίες;
Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι ομάδες αυτές, που χρηματοδοτούνται εδώ και δεκαετίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν μετα την Τυνησία και την Αίγυπτο την ευκαιρία, να θέσουν ολόκληρη τη Λιβύη υπό τον έλεγχό τους. 
Μια τέτοια ομάδα, που συνελήφθη πρόσφατα, αποτελούνταν από δεκάδες άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που είχαν λάβει μέρος σε λεηλασίες και δολιοφθορές. Η λιβυκή κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, να έχουν σχέση με το Ισραήλ.
Η Μεγάλη Βρετανία χρηματοδοτούσε έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Λιβύη για να δολοφονήσει τον Γκαντάφι. 
Η κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης είναι σήμερα το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης» που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, τη CIA και μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, και συμπορεύτηκε μαζί με άλλες αντιπολιτευτικές ομάδες που τελικά απετέλεσαν το «Εθνικό Συνέδριο της λιβυκής Αντιπολί
τευσης».
Το Συνέδριο αυτό ανακήρυξε την «Ημέρα της οργής», η οποία βούτηξε στις 17. Φεβρουαρίου την Λιβύη στο χάος.  
Ξεκίνησε στη Βεγγάζη, μια συντηρητική πόλη, που παραδοσιακά ήταν κατά του Γκαντάφι. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης" διαθέτει εναν αξιόλογο οπλισμό. Ήδη κατα το 1996 είχαν προσπαθήσει να υποδαυλίσουν στην ανατολική Λιβύη μια επανάσταση.

Γιατί είναι οι ΗΠΑ τόσο εναντίον του Γκαντάφι; 
Γιατί ο Γκαντάφι είναι η κύρια απειλή για την ηγεμονία των ΗΠΑ στην Αφρική, επειδή προσπαθεί να ενώσει την ήπειρο και να την φέρει σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.
Πράγματι, ο Γκαντάφι έχει πολλές, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατηγορεί τις ΗΠΑ, ότι δημιούργησαν τον ιό HIV. Ισχυρίζεται, ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Matin Luther King και του John F. Kennedy. Λέει ότι απαγωγείς των αεροπλάνων της 9/11 εί-χαν εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Κάλεσε τους Λίβυους να δώσουν αίμα για τα θύματα του 9/11.
Ο Γκαντάφι είναι επίσης ο τελευταίος ηγέτης μιας γενιάς μετρίων σοσιαλιστικών και παναραβικών επαναστατών που παραμένουν στην εξουσία μετά απο την εξάλειψη του Nasser και του Χουσεΐν και η Συρία τάχθηκε στο πλευρό του Ιράν.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν κανένα συμφέρον για την δημιουργία ενός ισχυρού αραβικού κόσμου. Εξ αντιθέτου, φαίνεται στα σχέδιά τους να έχουν ενα θεμελιώδες συμφέρον, να εξαναγκάσουν την Λιβύη με την αναρχία και το χάος να γονατίσει.
Προς το τέλος του 2010 η Μεγάλη Βρετανία εξόπλιζε την Λιβύη με προσοδοφόρες πωλήσεις όπλων. Ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος είναι η καλύτερη εγγύηση για την καταστροφή της Λιβύης. 
Η φυλετική δομή της λιβυκής κοινωνίας εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή και πολύ χρήσιμη για την πυροδότηση και αξιοποίηση ενός τέτοιου πολέμου, και η αξιοποίηση, διότι η Λιβύη χωρίζεται ιστορικά σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.

Η πολιτική δομή της Λιβύης - 
Πηγή: http://www.de-touristik.de/
Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση της Λιβύης απαντά με την εισαγωγή ξένων μισθοφόρων. 
Οι φυλετικών συμμαχίες είναι σημαντικότερες από συμμαχίες με την κυβέρνηση, ιδίως στη Βεγγάζη, και για τον λόγο αυτό κεντρική κυβέρνηση δεν έχει πλέον τον έλεγχο στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης.
Η εναλλακτική λύση με τους μισθοφόρους θα ήταν μια σύγκρουση μεταξύ των φυλών. Ο Γκαντάφι προ-σπαθεί εδώ και 41 χρόνια να δημιουργήσει ένα ομοιογενές κράτος, αλλά οι ομάδες της αντιπολίτευσης - που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό - θα χρειασθούν πιθανόν μερικές μέρες για να επαναφέρουν την χώρα στην κατάσταση που βρίσκονταν τον 19. αιώνα, πριν η περιοχή καταληφθεί και ενοποιηθεί από τους Ευρωπαίους...
Ο Γκαντάφι παρέλαβε την εξουσία πρίν απο 41 χρόνια ένα αναίμακτο πραξικόπημα από έναν άρρωστο μονάρχη.
 Η ιδεολογία του είχε σαν βάση την ειρηνική επανένωση της χώρας του με την Αίγυπτο και τη Συρία. Θα ήταν θαύμα αν η επικρατούσα βία σήμερα οδηγούσε την Λιβύη σε μια σταθερή δημοκρατία, η οποία θα ήταν σε θέση να ελέγχει ολόκληρη τη χώρα.
Η Λιβύη είναι δύο φορές μεγαλύτερη από το Πακιστάν και έχει 6 εκατομμύρια κατοίκους. 
Ανάμεσα στις πολλές πόλεις της χώρας εκτείνονται τεράστιες έρημοι.
Το ερώτημα που παραμένει είναι: Πόσα έθνη θα πρέπει ακόμη να διαλυθούν εις τα εξ ών συνετέθησαν - κάτω απο τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Πηγή: http://davidrothscum.blogspot.com/2011/02/world-cheers-as-cia-plunges-libya-into.html
http://www.berlinathen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1960&tx_ttnews[backPid]=78&cHash=fccc447f5811ff1d8bfa1e1cef2a5e57

=======================================

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ:
Το Λιβυκό καθεστώς πρέπει να παραδώσει την εξουσία χωρίς καθυστέρηση, δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών προετοι-μάζουν το έδαφος για την αυριανή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για τη Λιβύη.
«Η Σύνοδος Κορυφής θα καταστήσει σαφές στις λιβυκές αρχές ότι η χρήση βίας εναντίον πολιτών πρέπει να σταματήσει. Οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες. Η σημερινή ηγεσία πρέπει να παραδώσει την εξουσία χωρίς καθυστέρηση» αναφέρει ο Βαν Ρομπάι.

►12:35 ΡΩΣΙΑ: Προειδοποίηση από το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προς τη διεθνή κοινότητα να μην εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης και άλλων αφρικανικών κρατών. Χαρακτήρισε δε, την όποια στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη ως "απαράδεκτη", ενώ, όσον αφορά στην επιβολή εναέριας ζώνης αποκλεισμού είπε ότι είναι "πρόωρη" και πως δεν έχει τεθεί ακόμη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα του βέτο στον ΟΗΕ.

===================

►12:28 ΝΑΤΟ: Ξεκίνησαν στις 9:30 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας, οι 24ωρες παρακολουθήσεις του ε-ναέριου χώρου της Λιβύης από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με αξιωματούχο της βορειοατλαντικής συμμαχίας, στις επιχειρήσεις θα συμμετέχουν 17 αεροσκάφη Boeing 3-3 Sentry. Το κάθε αεροσκάφος θα παραμένει στον αέρα επί 8 ώρες και στη συνέχεια θα αντικαθίσταται από άλλο.

============================

► ΒΟΛΙΒΙΑ : Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στηλίτευσε μια πιθανή ξένη παρέμβαση στη Λι-βύη, κρίνοντας ότι μοναδικός στόχος της θα ήταν ο έλεγχος του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας. "Μια (στρατιωτική) επέμβαση όπως αυτή για την οποία κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης στοχεύει αποκλειστικά στον έλεγχο των φυσικών (πλουτοπαραγωγικών) πηγών", δήλωσε ο Μοράλες. "Ορισμένες δυνάμεις χρησι-μοποιούν αυτού του είδους τις συρράξεις για να σφετεριστούν τις (φυσικές) πηγές", πρόσθεσε.

===================
►12:14 ΓΑΛΛΙΑ: Η Γαλλία αναγνώρισε το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο του Νικολά Σαρκοζί. Επί-σης ανακοινώθηκε ότι η Γαλλία θα στείλει διπλωματικούς αντιπροσώπους στη Βεγγάζη και ότι περιμένει αντίστοιχη κίνηση και από την αντιπολίτευση της Λιβύης.
"Ο Καντάφι πρέπει να φύγει και εμείς πρέπει ν' αρχίσουμε διάλογο με τους νέους Λίβυους ηγέτες", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αλέν Ζιπέ κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη Λιβύη.
======================
►10:48 ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι "πάγωσε" τους τραπεζικούς λογαριασμούς επί γερμανικού εδάφους που διαθέτει η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης και η Λιβυκή Αρχή Επενδύσεων.

Επίσης το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η απόφαση αυτή αφορά και τις Libyan Foreign Bank και Libya Africa Investment Portfolio (Λιβυκό Xαρτοφυλάκιο Επενδύσεων στην Αφρική).
(από patrablog)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails