Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 200.000 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΩΣ ΤΟ 2013

Συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 200.000 έως το τέλος της τετραετίας, αλλά και μειώσεις μισθών σε υπουργεία, όπου εξακολουθούν να χορηγούνται σκανδαλώδη επιδόματα, προαναγγέλει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο υπουργός κάνει λόγο για «επί δεκαετίες κακομεταχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού στο...
Δημόσιο, που εκκόλαψε τις χειρότερες συνήθειες, οι οποίες στη συνέχεια μετεξελίχθηκαν σε νοοτροπία καταστρεπτική για το δημόσιο συμφέρον», επισημαίνει ότι «ήταν θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει αυτό το Δημόσιο» και κοινοποιεί ότι τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος, βάσει της οποίας θα ζητηθεί η καταγραφή των ελλείψεων του προσωπικού και η αποτύπωση της ύπαρξης αξιόλογων εργαζομένων, που δεν αξιοποιούνται στις υπηρεσίες, όπου υπηρετούν.
Ο κ. Ραγκούσης κάνει σαφές ότι δεν θα απολυθεί κανείς μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και η συρρίκνωση του προσωπικού θα προέλθει από το πάγωμα των προσλήψεων και την αναλογία «μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις», τη μείωση των συμβασιούχων, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, τις περιορισμένες ανάγκες του «Καλλικράτη» σε προσωπικό και τον τερματισμό του καθεστώτος των stage.

Για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων:
- Κύριε υπουργέ, τελικώς θα υπάρξουν ή όχι απολύσεις στο Δημόσιο;
Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Αλλά στο τέλος της τετραετίας ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το Δημόσιο θα έχουμε πετύχει να είναι σημαντικά μικρότερος από τον σημερινό. Θα μισθοδοτούνται, 125.000 μόνιμοι και συμβασιούχοι λιγότεροι, οι οποίοι συναθροιζόμενοι με άλλες κατηγορίες θα είναι συνολικά, περίπου 200.000 λιγότεροι.

- Πώς ακριβώς θα το επιτύχετε αυτό, αν δεν απολυθούν οι υπεράριθμοι;
Με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς. Κατά 75.000 λιγότεροι μονίμως μισθοδοτούμενοι θα προέλθουν από το πάγωμα των προσλήψεων εφέτος και την αναλογία "μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις" που θα ισχύσει τα επόμενα χρόνια, ενώ 50.000 από τη μείωση των συμβασιούχων. Από τον "Καλλικράτη" προκύπτουν 25.000 λιγότερες θέσεις ευθύνης και με τον τερματισμό των stage αφαιρέσαμε το λιγότερο 50.000 μισθοδοτούμενους, οι οποίοι -μην έχετε καμία αμφιβολία- προορίζονταν για μονιμοποίηση. Το πρόβλημα του Δημοσίου δεν θα είναι πλέον ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

Για Σαμαρά - Μπακογιάννη:
- Ο κ. Σαμαράς έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Ποια νομοσχέδια; Τα εύκολα νομοσχέδια ψήφισε. Τα δύσκολα, αυτά που αλλάζουν δομές και νοοτροπίες δεκαετιών, όπως αυτά που σας προανέφερα, δεν τα ψήφισε. Καταψήφισε τον "Καλλικράτη", τις αξιοκρατικές προσλήψεις, μάλιστα αποχώρησε από τη Βουλή όταν γινόταν συζήτηση για το νομοσχέδιο με το οποίο επιτυγχάνονται η αποκομματικοποίηση και η αντικειμενικότητα των προαγωγών. Ο κ. Σαμαράς δυστυχώς, αποδεικνύεται πολιτικός μόνο για τα εύκολα.

- Ούτε με την κυρία Μπακογιάννη μπορεί να επιτευχθεί συνεννόηση ;
Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο - σχεδόν αδύνατο - να καταφέρει η κυρία Μπακογιάννη, από μέρος του προβλήματος να πείσει τους πολίτες ότι είναι μέρος της λύσης.
(από fonaklas, roufianos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails