Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Μήπως το ΠΑΣΟΚ ξέχασε το σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ηλεία; Να ήταν το μόνο!

Διαβάστε εδώ τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στις 12 Οκτωβρίου 2009 στην Αρχαία Ολυμπία πως η Ηλεία θα αποτελέσει πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης!!
Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας για το οποίο δεσμεύτηκε και μετεκλογικά ο πρωθυπουργός, καθώς και για το ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των χρημάτων που παραμένουν λιμνάζοντα στο...
Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, ζήτησε να ενημερωθεί με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο βουλευτής Ν. Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Τον Οκτώβριο του 2009, μια εβδομάδα μετά την εκλογή του ο Γ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από πολυμελές υπουργικό κλιμάκιο και τον ισπανό αρχιτέκτονα και χωροτάκτη Γιόζεφ Αθεμπίγιο, κατέφτανε στην Ηλεία και από την Αρχαία Ολυμπία ανακοίνωνε ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα προωθηθούν στη Βουλή θα αφορά το ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης , που είχε ήδη έτοιμο το ΠΑΣΟΚ.
Τότε ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πως η Ηλεία θα αποτελέσει την πιλοτική εφαρμογή της πράσινης ανάπτυξης για την Ελλάδα. Σημείωνε μάλιστα, ότι με ευθύνη του Ιδρύματος Αν. Παπανδρέου και του Κ. Λαλιώτη ολοκληρώθηκε διαγωνισμός για την ανάδειξη των προτάσεων που θα βοηθήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Δυστυχώς τα πρωθυπουργικά λόγια απέχουν πολύ από τις κυβερνητικές πράξεις.
Σήμερα εννέα μήνες μετά ,ούτε το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Ηλείας έχει εγκριθεί, ενώ μόλις πριν από ένα μήνα τοποθετήθηκε νέο Δ.Σ στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα από την γενναία προσφορά του ελληνικού λαού για την ανακούφιση των πληγέντων.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηλείας – ενόψει και των εκλογών για την αυτοδιοίκηση – να συντηρήσουν τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ανακοινώσει μέχρι σήμερα, ούτε ειδικό ούτε γενικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση τηςΗλείας.
Τα χρήματα του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε έργα πνοής για τον πολύπαθο νομό. Μετά την παραίτηση του Π. Μολυβιάτη από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών , δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τη ροή των χρημάτων που εκταμιεύθηκαν , για ποιο σκοπό διατέθηκαν και κυρίως πού θα κατευθυνθούν τα υπολειπόμενα εκατομμύρια ευρώ.
Σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθούν τρία χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και οι ελπίδες των πολιτών της Ηλείας διαψεύδονται.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας για το οποίο δεσμεύτηκε και μετεκλογικά ο πρωθυπουργός;
2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των χρημάτων που παραμένουν λιμνάζοντα στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών; Υπάρχει προοπτική τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την κατασκευή έργων υποδομής που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη στη Ηλεία;»
(από pyrgos-news)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails