Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επαπειλούμενη εκτέλεση δια λιθοβολισμού της Σακινέχ Μοχαμαντί-Ασιανί στο Ιράν

Από τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επαπειλούμενη εκτέλεση δια λιθοβολισμού της Σακινέχ Μοχαμαντί-Ασιανί στο Ιράν, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μια γυναίκα, η Σακινέχ Μοχαμαντί-Ασιανί κινδυνεύει άμεσα να θανατωθεί δια λιθοβολισμού, αν εκτελεστεί η ποινή που της έχει επιβληθεί από Ιρανικό Δικαστήριο. Στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο, οι εκτελέσεις, πόσο μάλλον με...

λιθοβολισμό, δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ούτε στο όνομα της μη ανάμιξης σε εθνικές κρατικές υποθέσεις (εφόσον η απονομή της δικαιοσύνης είναι εθνική υπόθεση), ούτε ως διαφορετικές κοινωνικές και θρησκευτικές παραδόσεις των λαών. Αποτελούν παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, βαρβαρότητα και προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού και μας αφορούν όλους.
Ως γυναίκες, πολιτισμένοι άνθρωποι, αγωνίστριες και πολίτες αισθανόμαστε την ανάγκη, αλλά και πιστεύουμε ότι έχουμε ηθικό χρέος να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του κόσμου, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και να ζητήσουμε από την Ιρανική Κυβέρνηση να μην εκτελεστεί η ποινή δια λιθοβολισμού της Σακινέχ Ασιανί.
Η Γραμματέας του Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ
Ζέφη Δημαδάμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails