Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

"Ανοικτό παράθυρο" για δεύτερο πακέτο μέτρων αφήνει ο ΥΠΟΙΚ

...και όταν στην Ελλάδα λένε "ανοικτό παράθυρο" θεωρείται σίγουρο!
«Από την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και την επίτευξη των στόχων θα εξαρτηθεί η λήψη δεύτερου πακέτου μέτρων». Αυτή την απάντηση δίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη που παραχώρησε...
στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» η οποία κυκλοφόρησε το Σάββατο.
«Δεν θα χρειαστεί δεύτερο πακέτο εφόσον το πρόγραμμα λειτουργήσει όπως πρέπει», απαντά, ενώ επισημαίνει με ηχηρό τρόπο ότι «εάν η χώρα δεν εκπληρώσει τους στόχους της σε κάποιο τρίμηνο, θα αποφασιστεί με συνοπτικές διαδικασίες η παύση της χρηματοδότησης».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απορρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, το ενδεχόμενο μετακίνησής του σε άλλο υπουργείο («Κάνω τη δουλειά που μου έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός και, πιστέψτε με, υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη μπροστά για να γίνει»).
Όσον αφορά την πρόθεση της Ν.Δ. να τον παραπέμψει στην Προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι και στην Εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, απαντά ευθέως: «Η ΝΔ έχει επισήμως δηλώσει ότι στοχοποιεί τον υπουργό Οικονομικών» και «είναι προφανές ότι δύσκολα θα πειστεί η κοινή γνώμη πως το πρόβλημα στην υπόθεση Βατοπεδίου ήταν ο Παπακωνσταντίνου».
Και εξηγεί γιατί η Εξεταστική για την Οικονομία θα διερευνήσει μόνο την περίοδο Μαρτίου 2004 - Σεπτεμβρίου 2009 και δεν θα επεκταθεί στο κυβερνητικό επτάμηνο του ΠΑΣΟΚ.
(από capital)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails