Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Οι προεκλογικές κινήσεις της αριστεράς στη Ναύπακτο.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα κατέβει ο νυν δήμαρχος Πυλλήνης Γιάννης Μπουλές στο νέο Δήμο Ναυπάκτου. Προσπαθεί, αλλά έχει βρει πολλές κλειστές πόρτες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που περίμενε καλύτερη αποδοχή, αφού στην Πυλήνη έχει στήριξη μέρους του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική συγκυρία όμως δεν τον ευνοεί να κάνει τέτοια μπασίματα, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό αυτή τη στιγμή και δεν ευνοούνται οι αποσκιρτίσεις. Ο Μπουλές αναγκαστικά μένει σχεδόν αποκλειστικά στο χώρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να αποκτήσει προσωπικά ερίσματα στα χωριά του Δήμου Ναυπάκτου. Ο Συνασπισμός βέβαια δεν μπορεί να υποστηρίξει από μόνος του μια επιτυχημένη εκλογή δημάρχου λόγω του μικρού του μεγέθους στη Ναύπακτο, οπότε ο Μπουλές θα δυσκολευτεί να κατεβεί με επιτυχία. Είναι γνωστό βέβαια ότι ο Μπουλές διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία και αξιοποιεί με πολύ καλό τρόπο. Αν γίνει ξεχωριστός ορεινός δήμος στη Ναυπακτία -πιθανότητα που κερδίζει έδαφος παρά την αντίθεση του Μπουλέ- τότε η υποψηφιότητά του μοιάζει απίθανη ή καταδικασμένη. Σε αυτά προστείθεται και το γεγονός ότι ο Κώστας Καρκώστας αν και οπαδός της εξωκοινουβουλευτικής αριστεράς είχε την....
υποστήριξή του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη φορά και κατάφερε να εκλεγεί σύμβουλος. Το ανανεωτικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμο να τον εγκαταλείψει για χάρη του Μπουλέ ή κάποιου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥΝ πίνουν νερό στο όνομα του Καρακώστα. Ο Καρακώστας δε αποκλείει την κοινή κάθοδο με τον Μπουλέ, για τον οποίο δημόσια δηλώνει ότι δεν έχει καλή άποψη. Με λίγα λόγια αν δημιουργηθεί ένας εννιαίος Δήμος στη Ναυπακτία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει μεταξύ Μπουλέ και Καρακώστα. Αν δεν δημιουργηθεί ο Μπουλές δύσκολα θα κατεβεί και ο Καρακώστας θα παλέψει να εκλεγεί ξανά Δημοτικός Σύμβουλος.

ΚΚΕ: Θα μετρηθούν και στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, με την ελπίδα ότι δεν θα έχουν τις διαρροές που είχαν εμφανιστεί το 2006. Προβλήματα είχαν τότε λόγω προσωπικών αντιθέσεων μεταξύ των δύο βασικών στελεχών του ΚΚΕ στη Ναύπακτο, με αποτέλεσμα ο ένας πυρήνας να μην ψηφίσει το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails