Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ζυμώσεις και στο ΠΑΣΟΚ εν' όψει εκλογών στη Ναύπακτο.

ΠΑΣΟΚ: πιο ήρεμα από το αναμενόμενο, χωρίς βέβαια να είναι όλα τέλεια. Το εκλογικό αποτέλεσμα που για πρώτη φορά έφερε μπορστά το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ναυπάκτου αναγκάζει τους μνηστήρες να κινηθούν με χαμηλούς τόνους και με απόλυτο σεβασμό προς τις επιλογές του κόμματος. Μόνο ο Στάθης Λουκόπουλος μίλησε δημόσια σε μια μάλλον άκαιρη κίνηση, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με Μερσεντές(!!) που δεν αποσύρεται. Στην πράξη είναι αποδυναμομένος αφού ελάχιστοι υποστηρικτές του τον ακολουθούν, ενώ του στοίχησε πολύ η απομάκρυνση του Βερελή που του έδινε νομιμοποιητική βάση στις ενέργειές του. Όλοι θυμούνται ότι τρέφει έντονα αντιΠαπανδρεϊκά αισθήματα και ότι μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ πρόσφατα, αφού ήταν δημοτικός σύμβουλος με τη Νέα Δημοκρατία τη δεκαετία του 1990.
Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Νταουσάνης έχει ορκισμένους εχθρούς, αλλά και φίλους. Το 2006 έχασε τις εκλογές πανηγυρικά αφού δέχτηκε εσωκομματικά πυρά από σχεδόν παντού ενώ είχε κάνει και πολλά λάθη ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Από τότε όμως κινείται μεθοδικά και στοχευμένα. Έτσι κατάφερε το 2008 να επιβάλει γραμματέα στην Τοπική Οργάνωση της Ναυπάκτου κόντρα σε όλους τους εσωκομματικούς αντιπάλους οι οποίοι τότε είχαν ενωθεί κόντρα στον νυν γραμματέα. Παράλληλα στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009 στήριξε δυνατά τρεις......

υποψήφιους βουλευτές κάθε φορά δίνοντας πολλούς σταυρούς στους εκλεκτούς του και ουσιαστικά καθορίζοντας την κατάταξη στη Ναύπακτο. Αποτέλεσμα ήταν να καταγραφεί η σημαντική δύναμη που διαθέτει ο μηχανισμός του αλλά και να δημιουργήσει σχέσεις με τους σημαντικούς κομματικούς παράγοντες του Νομού. Έτσι σήμερα εμφανίζεται ισχυρός εσωκομματικά, αφού οι βουλευτές του Νομού δεν τον πολεμάνε και ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό. Από την άλλη έχει ορκισμένους εχθρούς ενώ έχει φθαρεί όλα αυτά τα χρόνια. Ο ίδιος λέει ότι θα σεβαστεί το χρίσμα, ότι ζητά να είναι υποψήφιος μόνο μια φορά και μετά θα πάει σπίτι του και ότι το μόνο που θέλει είναι να δικαιωθεί για τον πόλεμο που δέχτηκε το 2006.
Η Ζέφη Δημαδάμα θα μπορούσε να είναι μια ιδανική υποψηφιότητα. Είναι νέα, μορφωμένη, άφθαρτη και έχει απήχηση στη Ναύπακτο όπου σημείωσε ρεκόρ σταυρών το 2007 και το 2009, αν και δέχτηκε ισχυρό πόλεμο από εσωκομματικούς παράγοντες που δεν είδαν με καλό μάτι το ενδεχόμενο να έχει η Ναυπακτία βουλευτή. Αν το θέλει μπορεί, αφού διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου. Η ίδια όμως μάλλον έχει το βλέμμα στραμένο σε κάτι πιο κεντρικό, όπως είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η θέση του αιρετού Περιφερειάρχη, ενώ η μονοεδρική της Ναυπακτίας την περιμένει όποτε ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος.
Ο Γιώργος Πολιτόπουλος που είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος δείχνει να κάνει πίσω, μετά από την απομάκρυνση Βερελή -με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις- και μετά από το μεγάλωμα του Δήμου. Ανοίγει ξανά πόρτες προς παλιούς του συμμάχους με τους οποίους είχε απομακρυνθεί, ενώ βλέπει θετικά την ενασχόλησή του με τη αιρετή Περιφέρεια ως υποψήφιος σύμβουλος.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει βρει την ισορροπια του, αφού οι "παίκτες" έχουν δείξει τη δύναμή τους και έχει ξακαθαρίσει ποιοι μπορούν και ποιοι όχι. Μαζί με την κυριαρχία του στις κάλπες έχει τις προϋποθέσεις να επικρατήσει. Αν θα ξυπνήσουν ή όχι οι κόντρες του 2006 μένει να φανεί τους επόμενους μήνες...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails