Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Στην πίσσα και μετά στο κοτέτσι όλοι τους....



Σύμφωνα με την http://www.aixmi-news.gr/portal/ : «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την επιλογή του συγκεκριμένου επιχειρηματία για συνεργασία με το δήμο, αφού η στάση που επέδειξε κάθε άλλο παρά έντιμη ήταν απέναντι στο δήμο και σε εμένα προσωπικά». Αυτό δήλωσε χτες ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος μετά τον έντονο θόρυβο και τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε στην κοινή γνώμη το θέμα. Τι σημαίνει όμως ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη; Το κόστος ποιος θα το αναλάβει; Πάλι οι δημότες; Δεν αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τον κόσμο για ποιες εργασίες οφείλονται 200.000 ευρώ, δηλαδή 70 εκατομμύρια δραχμές;
Μήπως αφορούν «έργα» όπως αυτό της παιδικής χαράς στον Κήπο των Ηρώων; Έργα που κατέληξαν έτσι όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία, χρήματα πεταμένα άσκοπα για τα οποία εφημερίδες, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λπ. προειδοποιούσαν βλέποντας τι επέρχεται, αλλά κάποιοι έκαναν τον Κινέζο; Δεν είναι μόνο πολιτικές οι ευθύνες. Είναι και το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης που πονάει όλους μας.


Μήπως, παρεπιμπτόντως, ο νέος υπουργός Εσωτερικών θα έπρεπε να θωρακίσει πλέον τους δήμους και τους δημότες από τέτοια φαινόμενα; Γιατί μέχρι σήμερα είναι συχνές οι περιπτώσεις να κάθεσαι μια τετραετία, να τα κάνεις ρημαδιό και μετά να πηγαίνεις σπίτι σου στέλνοντας τις λυπητερές αλλού. Μήπως θα έπρεπε όσοι δεν διαχειρίζονται σωστά και συνετά τα οικονομικά να αναλαμβάνουν και τις άλλες, πλην των πολιτικών, ευθύνες;

Με αφορμή τη δημοσίευση της ΑΙΧΜΗΣ εμείς ρωτάμε:

  1. Ας υποθέσουμε ότι ο αξιότιμος Δήμαρχος δεν έδωσε ποτέ εντολή (όπως διατείνεται γιατί αυτό, ελεικρινά κανένας δεν το πιστεύει) για τα "γνωστά" τιμολόγια. Οι επιτροπές παραλαβής τι έκαναν; Υπέγραφαν απο το σπίτι; χωρις να ελέγξουν το έργο;


  2. Μήπως γίνεται αυτό σωρηδόν για όλα τα έργα; Η τεχνική υπηρεσία τι κάνει; (προφανώς βόλτες στις καφετέρειες εν ώρα εργασίας)

  3. Αν όχι ο δήμαρχος ποιός ("ρουσόπουλος ή αγγέλου") χειρίστηκε το συγκεκριμένο έργο; γιατί είναι φανερό ότι τέτοια πράγματα χρειάζονται κεντρική υποστήριξη να γίνουν.
 
Όσοι πιστοποίησαν ανύπαρκατα έργα να λογοδοτήσουν. Αλήθεια εκτός απο την συμπολίτευση μήπως συμμετείχε και η αντιπολίτευση στις επιτροπές παραλαβής, και τώρα γίνεται τιμητής; Για να μήν πώ για την αισθητική. Θα θυμάστε εκείνο το διάστημα που η "παιδική χαρά" ήταν μάλλον φάρμα ζώων ή ράντσο. Ο σκελετός απο κεφάλι βοδιού έλειπε από την είσοδο.
Επίσης το συντριβάνι της πλατείας μάλλον με μπαξέ έμοιαζε παρά με συντριβάνι.
Αντε να μην ασχοληθούμε άλλο και μας πιάσει η αρνητικότητα που τους διέπει χρονιάρες μέρες.

Ετσι λοιπόν αγαπητέ δήμαρχε, αφού εσύ αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη της λαμογιάς που έγινε, εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σε σουτάρουμε στις ερχόμενες εκλογές (εκτός και μας αδειάσεις τη γωνιά νωρίτερα απο μόνος σου....).
Τέλος θα παρακαλέσουμε τον κ. Γιάννη Δελαπόρτα να "εξηγήσει" στον κ. Αναγνωστόπουλο και τους συμβούλους του τους νόμους της ελεύθερης πτώσης.
Κατακαημένο Μεσολόγγι τι σούμελε να πάθεις.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

exei xeftilistei to mesologgi

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails