Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ







      

Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν να συρρέουν και σήμερα ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, χωρίς όμως να έχει ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία. Σε κατάθεση χρημάτων σε φαρμακοποιούς και προμηθευτές αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας.

Τις επιπτώσεις της κρίσης, της έλλειψης χρημάτων, της γραφειοκρατίας, της χαοτικής κατάστασης της δημόσιας υγείας αλλά και της χρόνιας αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να βρει οριστικές λύσεις βρίσκονται ασφαλισμένοι και ασθενείς.
Ίδια εικόνα ουρών και αναμονής και σήμερα σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπου δεκάδες καρκινοπαθείς αλλά και πάσχοντες από άλλες σοβαρές ασθένειες συρρέουν για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους. Η διοίκηση του Οργανισμού υποστηρίζει πως το πρόβλημα θα λυθεί πιθανότατα έως την Πέμπτη,  αν και η λύση που βρέθηκε από το Υπουργείο Υγείας είναι προσωρινή.
Ωστόσο, η υπηρεσιακή κυβέρνηση φαίνεται πως εξασφάλισε ένα έκτακτο κονδύλι που θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας Χρ. Κίττας αναμένεται να διανείμει τα χρήματα, κυρίως σε φαρμακοποιούς και προμηθευτές, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η προμήθεια των νοσοκομείων με υλικά και οι ασθενείς να λαμβάνουν χωρίς να πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα.
Οι Φαρμακοποιοί ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να μπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους για να άρουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ οι προμηθευτές εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί, ζητώντας έστω και μέρος των οφειλών για να κινηθεί η αγορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails