Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Περού: Τα αίτια για τους μαζικούς θανάτους των πελεκάνωνΣτην ασιτία αποδίδονται οι μαζικοί θάνατοι πελεκάνων στο βόρειο τμήμα του Περού, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα που υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκε σοβαρή έλλειψη σε αντσούγιες, βασική τροφή για τα θαλασσοπούλια.

Οι παραλίες στο βόρειο τμήμα της χώρας έχουν κυριολεκτικά γεμίσει με νεκρά πτηνά. Σε ένα μόνο φυσικό καταφύγιο πάνω από 1.200 πελεκάνοι βρέθηκαν νεκροί και οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σε αρκετές χιλιάδες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μεγάλη έλλειψη σε αντσούγιες οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας στα παράκτια ύδατα, κάτι που αποδίδεται στο φαινόμενο Ελ Νίνιο.

«Όταν η επιφάνεια της θάλασσας θερμαίνεται τα ψάρια κολυμπούν βαθύτερα γεγονός που σημαίνει ότι οι νεαροί πελεκάνοι που δεν μπορούν να βουτήξουν, αδυνατούν να τραφούν», τόνισε σε δηλώσεις της θαλάσσια βιολόγος και πρώην υπουργός Αλιείας.

Στην πλειοψηφία τους τα νεκρά πτηνά και τα θαλασσοπούλια που πεθαίνουν είναι νεαρής ηλικίας και σοβαρά υποσιτισμένα. Το υπουργείο Υγείας του Περού απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν τις ακτές όπου υπάρχουν νεκρά πουλιά για λόγους δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ: econews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails