Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: Εντολή; Επιστρέφεται!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΘΑ επιστρέψει την εντολή (σχηματισμού κυβέρνησης) η Αλέκα (αν της τη δώσουν). Και, βέβαια, υπήρξε…πρόοδος στις δεκαετίες που πέρασαν. Κάποτε έδινε την εντολή στον Τσιριμώκο ο Βασιλιάς κι ας υπήρξε (ο Ηλίας) συνιδρυτής του ΕΑΜ κι αργότερα της Ε.Κ. Πήρε την εντολή, δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και πήγε σπίτι του, με κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ στο τσεπάκι. Ήξεραν με ποιους έχουν να κάνουν οι βασιλιάδες και δεν περνούσε μύγα κομμουνιστή απ’ το...
στημένο δίχτυ.
ΣΗΜΕΡΑ που έγινε η θάλασσα γιαούρτι και ο γιος του Γρ. Λαμπράκη (Θόδωρος) καμαρώνει δίπλα στους ιδεολογικούς δολοφόνους του πατέρα του, η εντολή δίνεται (και) σε τέως «μιάσματα». Σε συνθήκες ακαταδίωκτης ιδεολογίας και με τα ρόπαλα των διωκτών τους παρά πόδα, με τα παγίδια κομουνιστών στο φυσικό τους…χρώμα. Την εντολή την «διακινεί» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κανένας δεν θα εμπόδιζε το ΚΚΕ να κυβερνήσει και τους ανθρώπους του να αναλάβουν συγκεκριμένο ρόλο. Για τον λαό που τον «πονάνε» ιδιαίτερα. Για να πάρουν κεφάλια με τη χατζάρα τους μπαίνοντας στη φωτιά, να κάνουν πράξη ό,τι υπόσχονται και να μετρήσουμε το μπόι τους στην καρέκλα του αποφασίζοντος.
ΔΕΝ πρόκειται να κυβερνήσει το ΚΚΕ και είναι επιλογή του. Το δήλωσε η Αλέκα και δεσμεύτηκε, δεν «εκτίθενται», δεν «αυτοκτονούν». Σε απόσταση ασφαλείας από υπουργικούς θώκους-πολύ τους στοίχισε η συμμετοχή σε κυβερνήσεις της ζερβοδέξιας συμμαχίας του (βρώμικου) ’89 και η συνεργασία τους με τον…διάβολο. Τώρα ξέρουν. Παίρνουν τα μέτρα τους και επιλέγουν (εύκολο) ρόλο. Εκείνον της (μόνιμης) αντιπολίτευσης και των παχέων λόγων. Κι αν τελειώσουν τα λόγια, θα περάσουν στα «έργα». Απέναντι στο κεφάλαιο και την…πλουτοκρατία, ενάντια στους «προσκυνημένους» της Τρόικα και των Βρυξελλών. Με το κεφάλι ψηλά και τα λάβαρα πυκνά και σηκωμένα. Με το (σκουριασμένο) σφυροδρέπανο απέναντι στη γαλανόλευκη σε χέρια σύγχρονων «εθνικοφρόνων», για το ίδιο κυνήγι (της ψήφου).
«ΕΞΩ απ’ την Ε.Ε.» διακηρύσσει το ΚΚΕ, «όχι στο ευρώ και θάνατος στον…καπιταλισμό, αντίσταση με στάσεις και απεργίες», αλλά από μακριά. Χωρίς ρίσκο, αγώνα και συμμετοχή. Από θέση θεατή και παρατηρητή, κριτή και επικριτή. Κι από «έργα»; Μπλόκα στο πλευρό της αγροτιάς (άμα…λάχει), πανό στην Ακρόπολη και «διαφώτιση» σε χώρους δουλειάς. Τι άλλο; Μπλόκα και στα λιμάνια μη σκάσει μύτη ο τουρίστας, μην πάρει πάνω του ο τουρισμός, μη γίνουν διψήφια τα ποσοστά του(ς). Ποια εντολή; Υπάρχουν και τα εύκολα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails