Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιατί χτυπούν το προτεκτοράτο μας Ι

Να δόσω εγώ την δική μου εκτίμηση...καταρχάς να θέσω τον όρο Έλλην επεξηγηματικά...
Έλλην δεν νοείται αυτομάτως ο ελληνόφωνος κάτοικος αυτού του προτεκτοράτου. Έλλην σημαίνει υπερασπιστής της ανθρώπινης υπόστασης και πολιτισμού. Έλλην είναι ο υπερσπιστής του αδυνάτου, ο οπαδός της αρετής (όπως ο Ηρακλής), Έλλην είναι συνώνυμο της συνείδησης και του...
ήθους, του ηρωισμού,
εραστής του κάλους και θαυμαστής και προστάτης του αγαθού...Αυτοθυσία...Έλλην σημαίνει πρότυπο.Έλλην σημαίνει πολιτισμός, παιδεία, μόρφωση και γνώση, ήθος, συνείδηση, αρετή κοκ.
Παραδείγματα Ελλήνων ανα τη ιστορία:
1.λόρδος Βυρων
2.Ρηγας Φερραίος
3.Θοδωρης Κολοκοτρώνης
4.ακόμα και ο "ανθελλην" Όθων πραγματικά ήταν φιλέλλην γι αυτό και εκδιώχθηκε ενώ οι ανθελληνική γεννεά του Κοκού ακόμα έχει οπαδούς στον τόπο μας.
κοκ
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός ως προς το ποιός καλείται Έλλην.
Κατά συνέπεια ο άμοιρος τούτος τόπος κατοικείται από ελληνόφωνους νεοβάρβαρους ιουδαιοχριστιανούς...κάποιοι εξ αυτών προσπαθούμε να γίνουμε Έλλην.
Αν είναι έτσι όμως ο Έλλην έχει εξαφανιστεί? μα προφανώς όχι...ο Έλλην βρίσκεται εκεί που υπάρχει πολιτισμός...κατα συνέπεια στη δυτική Ευρώπη...και αυτον θέλουν να χτυπήσουν...ξεκίνησαν από τον τόπο μας γιατί εδώ βρίσκονται αυτοί με το θείο δωρο...την γλώσσα την ελληνική...αυτοί που μπορούν να γίνουν οι άριστοι αλλά ακόμα είναι βάρβαροι...οπότε είναι ο εύκολος στόχος που πρέπει να βγει απ τη μέση.
Κι εδώ έγγυται η αθανασία του Έλληνος ανά την ιστορία...Δρα σαν ιός. Και ένας να μείνει αναπαράγεται γεωμετρικά...
Η δύση ως επι το πλείστον είναι ελληνική αν δεν το χετε κατανοήση...Γνήσιο τέκνο του ελληνικού πολιτισμού...Πήρε τον ελληνικό πολιτισμό και τον υοθέτησε και τον εξέλιξε...
Κι επειδή ξέρω οτι κάποιοι από εσάς θα το πάνε στο φυλετικό και στην αιματολογική συνέχεια... θα σας πω : βεβαίως και υποστηρίζω οτι οι συγχρονοι "Έλληνες" είναι απόγονοι των αρχαίων, άλλωστε τα πειστήρια είναι παρα πολλά πλέον... αλλά τι να το κάνεις αυτό αν είναι απολίτιστοι.
δείτε την καθημερινότητα μας και πείτε μου αν υπάρχει ίχνος πολιτισμού...Από την ουρά που περιμένεις, το μποτιλιάρισμα, το παρκάρισμα και κυριώς τα σκουπίδια αλλά και χιλιάδες άλλα παραδείγματα...Εδώ δεν σέβεται τον συνΈλληνα, τον συ-πολίτη του, το ίδιο το κράτος του. Νοιάζεται ίσως προκλητικά μόνο για την τσέπη του...Από ιδρύσεως του προτεκτοράτου μας απουσιάζει κάθε είδος πολιτισμού...ο νόμος της ζούγκλας βασιλεύει, σε μιά κρατική δομή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κοτζαμπάσιδων ακόμα και σήμερα. Ο Περικλής Γιαννόυλος το παρατηρεί...ο Καρυωτάκης ομοίως...και κατακεραυνώνει ο Ίων Δραγούμης...
Όταν ο ελληνόφωνος αποκτήσει πολιτισμό τότε θα μπορεί να λέγεται και Έλλην. Κι ας αρχίσει πληρώνοντας τους φόρους που του αναλογούν ακόμα κι αν είναι αδικοι (μιμούμενος το παράδειγμα του Σωκράτη ως προς την υπακοή στους νόμους της πολιτείας)...Θα επανέλθω.. Μάρκο Ντέ Σάντ ελπίζω να συμφωνείς.
(από ΑΟΡΑΤΟΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails