Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

“Άμμες δε γ’ εσόμεθα…”

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΚΑΝΑΝ το «επάγγελμα» ελκυστικό κι εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού. Κακό για μας (φορολογούμενους), για την πολιτική ηθική(!;) και απόδειξη (νόμιμη και με την υπογραφή τους) της ανθρώπινης πλεονεξίας. Και συσσωρεύτηκαν προνόμια για ‘κείνους που δεν το άξιζαν, δικαιώματα γι αυτούς και εξασφάλιση για τα...
παιδιά τους.
ΚΙ αν ψάχνεις για το άκρον άωτον της νόμιμης (δι)αρπαγής δημοσίου χρήματος, ανάτρεξε στη λίστα των αδημονούντων (βουλευτών) για αναδρομικά και πάρε δείγμα…φιλότιμου δημοσίων ανδρών. Το’ παν και δεν ντράπηκαν, θα τα πάρουν σιάξουν(;) τα οικονομικά μας και μόνο η πρακτική τους δεν προσαρμόζεται με την κρίση. Κι ούτε τυραννάει την ψυχή τους το θέαμα πεινώντων στα συσσίτια και ρακένδυτων στους κάδους για ανασκαφές «αγαθών» μες τα σκουπίδια.
ΑΝΑΜΕΣΑ στους πολιτικούς που διεκδικούν «δεδουλευμένα» της τάξεως των 250.00 ευρώ έκαστος/εκάστη και κάποια «σκοτωμένα φίδια» της πολιτικής. Δεν θα γύριζες να τα κοιτάξεις από σιχασιά κι όμως, ακόμα νομίζουν πως «έχουν πέραση», ζουν με τις αναμνήσεις, εγείρουν αξιώσεις, διεκδικούν και περιμένουν. Με βάση το δικαίωμα του προνομιούχου επαγγέλματος που διάλεξαν και άσκησαν επ’ αγαθώ του έθνους και της τσέπης τους.
ΚΙ είπαμε να τους αλλάξουμε, στην πρώτη ευκαιρία και με την πρώτη τιμωρία της απόρριψης και του αποκλεισμού τους. Όχι στους παλιούς, πολλούς και αμαρτωλούς, ναι στους νέους, άβγαλτους και αναμάρτητους. Τέλος η νοοτροπία του άρπαγα, ξεκίνημα με αλλιώτικα αισθήματα περί πατρίδας και λιγότερο πάθος για τη…τσέπη.
ΥΠΗΡΞΑΝ τυχερά και…άτυχα τα νέα φυντάνια. Πριν ορκιστούν και αράξουν στα έδρανα, έγινε το…κακό. «Βαίνομεν προς εκλογάς» και για της κάλπης τα καμώματα δεν εγγυάται η λίστα, ακόμα κι αν ο αρχηγός σε κατέταξε σε εκλόγιμη θέση. «Κάλλιο γαϊδουρόδενε…», αλλά άλλαι αι βουλαί των κομμάτων και των αρχηγών, ίσως και του ψηφοφόρου ο βαρύς…ταμπλάς.
ΚΑΙ τι ζήτησαν στο σύνολό τους οι πολλά υποσχόμενοι…φρέσκοι, θυμίζοντας εκείνο του Πλουτάρχου «Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες» (θα’ μαστε πολύ καλύτεροι) των λόγων; ΛΕΦΤΑ! Τα λεφτά πρώτα! Για μερικές ώρες(!!) συνεδρίασης στη βουλή, προκειμένου να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση (Πικραμένου). Κάποιοι ζήτησαν ολόκληρο (το) μηνιάτικο (απ’ τις 7 Μαΐου) και, βέβαια, τα έξοδα κίνησης και τα εκτός έδρας.
ΚΙ εμείς; Σίγουροι για «μια απ’ τα ίδια» και πιστοί στην αρχή της αναλογικότητας, πήραμε το κομπιούτερ και λογαριάσαμε. Μερικά ευρώ που δικαιούται ο καθένας τους και στο ταμείο! Βάλτε τους στη σειρά να τα πάρουν (μαζί με την περιφρόνησή μας) και…άντε γεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails