Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εγκατάλειψη του δημοσιονομικού Συμφώνου προτείνει Αυστριακό Οικονομολόγος

«Το βασικό πρόβλημα συνίσταται στο ότι η κρίση δεν είναι μια ελληνική κρίση, αλλά η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα, γιατί η κρίση ξεκίνησε εκεί -και σήμερα πρέπει να γίνει αποδεκτό πως πρόκειται για ένα γενικό πρόβλημα που έχει ομοιότητες με το 1930 και 1931, δηλαδή με την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», επισήμανε ο διεθνώς γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος, Στέφαν Σούλμαϊστερ, του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, σε χθεσινή συνέντευξή του στη...
δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία
Προειδοποίησε συγχρόνως πως, αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία θα περιπέσει σε μια βαθιά ύφεση, σε μια μακροπρόθεσμη κρίση, απλώς και μόνο γιατί, σίγουρα, θα αυξηθούν τα επιτόκια για τα πορτογαλικά, ιταλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα. Εξάλλου, λέει ο Αυστριακός οικονομολόγος, τι γνώμη μπορεί να σχηματίσει ένας διεθνής επενδυτής για ένα νόμισμα, του οποίου οι θεσμοί αφήνουν να καταρρεύσει μια χώρα-μέλος τους.
Όπως τόνισε ο κ. Σούλμαϊστερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα στείλει τρία μηνύματα: ότι θέλει το ευρώ, ότι θέλει να αποπληρώσει το χρέος και ότι αυτό όμως δεν μπορεί να το κάνει ενόσω συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας.
(από euro2day)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails