Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Στο ΚΚΕ είναι ώρα για Λιάνα...

Του δημοσιογράφου Γιάννη Λέκκα. 
Όπως φαίνεται, η αγάπη του κόσμου για τη Λιάνα Κανέλλη είναι μεγάλη και υπερκομματική. Η αιρετική και δυναμική φωνή της είναι πιο χρήσιμη από ποτέ σε αυτή την κρίσιμη πολιτική καμπή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Ήταν, εξάλλου, αναμενόμενο ότι θα ερχόταν ξανά πρώτη σε ψήφους για το κόμμα της, το ΚΚΕ, στην Α' Αθήνας. Όμως, αυτή την φορά, έσπασε κάθε ρεκόρ ψήφων.
Σε αυτές τις εκλογές η Κανέλλη κατάφερε να λάβει περίπου τις...
διπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο συνυποψήφιο σύντροφό της στην Α' Αθήνας Γιώργο Μαυρίκο. Συγκεκριμένα ήρθε πρώτη με 12.598 σταυρούς όταν ο Μαυρίκος κατετάγη μακράν δεύτερος με 6.735 ψήφους και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του κόμματος έμειναν πολύ πίσω. Η απήχησή της ήταν εξαιρετικά μεγάλη και η διείσδυσή της στο εκλογικό κοινό, ανεξαρτήτως κομματικής του προέλευσης, θαυμαστή.
Αυτό που θέλει, πιθανότατα, να εκφράσει ο κόσμος με την ψήφο του σε μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ελλάδας όπως η Α' Αθήνας, είναι ότι προτιμά κατά κράτος την πληθωρική και μοντέρνα αριστερή φωνή της Λιάνας Κανέλλη και των άλλων αριστερών δυνάμεων, παρά την ξύλινη και ξεθωριασμένη πολιτική του ΚΚΕ. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν εκεί στον Περισσό να λάμβαναν επιτέλους το μήνυμα της κοινωνίας για να έρθουν πιο κοντά στις ανάγκες της βάζοντας μπροστά πρόσωπα με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί ο απλός κόσμος και τα οποία δεν προέκυψαν με βάση την σκληρή κομματική του επετηρίδα; Η κοινωνία προχωρά, οι λαϊκές ανάγκες αλλάζουν, και το ΚΚΕ αν δεν ανταποκριθεί σύντομα στα σύγχρονα κοινωνικά αιτήματα, τότε πιθανόν η απήχησή του να πέσει ακόμα πιο χαμηλά μέχρι κάποια στιγμή οι παρωπίδες του να το οδηγήσουν σε επίπεδα ανυποληψίας.... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails