Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Πέντε αυτοκτονίες σε δύο ημέρες

Από τις αρχές του 2012, στην Ιταλία, οι αυτοκτονίες που συνδέονται άμεσα με την οικονομική κρίση έχουν ξεπεράσει τις τριάντα

Πέντε άνεργοι και επιχειρηματίες έβαλαν τέλος στη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο στην Ιταλία, όπως μετέδωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στην Καζέρτα, έξω από την Νάπολη, ένας χτίστης 56 ετών, άνεργος από τον περασμένο Δεκέμβριο, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο του ηλεκτρικού ρεύματος για να απαγχονιστεί.

Σε γραπτό μήνυμά του, ζήτησε «συγγνώμη» από την οικογένειά του.Ένας βορειοαφρικανός μετανάστης έκανε βουτιά στο κενό από το διαμέρισμά του, στο Αρέτσο, στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης.

Μετά από πολλά χρόνια απρόσκοπτης εργασίας, είχε μείνει άνεργος και θα κατάφερνε να πληρώσει, πλέον, το στεγαστικό του δάνειο.

Ένας 35χρονος αυτοκτόνησε στην Σικελία, έξω από την Κατάνη: απολύθηκε από εμπορικό κατάστημα της Μάλτας όπου είχε βρει δουλειά και στον ιταλικό νότο, οι προοπτικές, για να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική πορεία, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.

Ο ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρίας μεταφορών, 52 ετών, έθεσε τέρμα στην ζωή του, μέσα σε φορτηγό ιδιοκτησίας του. Αιτία, τα συσσωρευμένα χρέη, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην Μόντενα, κοντά στην Μπολόνια, ένας χτίστης 51 ετών, άνεργος από το 2010, έπεσε στο κενό από το διαμέρισμά του σε λαϊκή πολυκατοικία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η συρρίκνωση του ιταλικού ΑΕΠ φέτος θα είναι της τάξης του 1,5%, με ακόμη πιο αρνητική επίδοση (1,8%) στον ιταλικό Νότο.

Εκτιμάται επίσης ότι έως τον Δεκέμβριο στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρόκειται να χαθούν 130.000 θέσεις εργασίας, με περιστολή των επενδύσεων 3,8%.

Στο μεταξύ, η ένωση εμπορικών επιμελητηρίων της Ιταλίας, Unioncamere, ζητεί άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης: «χρειάζεται ένας ειδικός νόμος ο οποίος να αποτρέψει την πτώχευση των επιχειρήσεων, που συχνότατα, οφείλεται στην καθυστέρηση των πληρωμών από μέρους του δημοσίου», δηλώνει ο πρόεδρος της Unioncamere, Φερούτσιο Νταρντανέλο.

Σύμφωνα με τον Νταρτανέλο, ο οποίος ζήτησε «ένα ειδικό σύμφωνο κράτους- επιχειρήσεων» στο εξής, «οι νέες επιχειρήσεις θα πρέπει να βοηθηθούν, με μια διετή αναβολή της καταβολής του ΦΠΑ και του περιφερειακού φόρου εισοδήματος».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails