Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Διάψευση ΕΟΔ για τα περί καταστροφικού σεισμού στην Ελλάδα

Με αφορμή μια είδηση που κυκλοφορεί σε πολλά ειδησιογραφικά site και blog σχετικά με ένα …
έγγραφο προς την ΕΜΑΚ που την ενημερώνει για καταστροφικό σεισμό εντός Ελλαδικού χώρου από της 20 Μαΐου και μέχρι τέλη Αυγούστου, η ΕΟΔ σχετικά:
"Να μην αναπαράγετε με οποιονδήποτε τρόπο την είδηση ή παρόμοιες ειδήσεις σε facebook, site, blogs κλπ. Δεν υφίσταται επίσημη επιστημονική μέθοδος για την βραχυπρόθεσμη πρόβληψη σεισμών και ως εκ τούτου δεν χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα όποιος το αγνοεί".
Ως οργάνωση ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ειμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης και να μην βασίζουμε τη λειτουργία μας σε φήμες και διαδόσεις. Η διάδοση τέτοιων ειδήσεων, ειδικότερα από φορείς όπως η ΕΟΔ μπορεί να προκαλέσει πανικό και κατ’επέκταση πολύ μεγαλύτερο κακό σε όλους τους τομείς απ’ότι ενας ενδεχόμενος σεισμός
Ας μην ξεχνάμε ΟΛΟΙ ότι ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή και η “πρόβλεψη” σεισμών δεν είναι κάτι που βοηθά την ορθή αντιμετώπιση μιας ανάλογης κατάστασης. Οφείλουμε ΟΛΟΙ, ως κάτοικοι αυτής της περιοχής, να είμαστε σωστά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι, χωρίς να δίνουμε βάση σε φήμες.
Ενημερώστε σχετικά τα μέλη σας για την σοβαρή και λογική αντιμετώπιση του εν λόγω θέματος». 
Από το
www.olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails